Здоровье и красота
1012

Ce să faci ca să devii o persoană matinală


În fiecare dimineață, obișnuiești să reprogramezi alarma de cel puțin două ori până să te ridici din pat? Atunci este mometul să faci câteva schimbări în casa ta și în rutina zilnică pentru a te transforma într-o persoană matinală și energică.

Sigur nu doar o dată ai auzit că oamenii matinali sunt mai putin expuși la riscul de a fi obezi. Există un mic adevăr în această vorbă.

Obișnuiește-te să te culci devreme

Chiar dacă pare aparent evident acest sfat este foarte important de subliniat acest aspect deoarece pentru a te trezi dimineață și pentru a fi în formă a doua zi, trebuie să mergi la culcare devreme pentru ca organismul tău să aibă suficient timp să se odihnească. Dacă te vei strădui să mergi la culcare în fiecare seară la aceiași oră organismul tău va face din acest lucru o mică rutină și în timp îți va fi mult mai ușor să adormi devreme.


Trezește-te în fiecare zi la aceeași oră

Atât lipsa cât și excesul de somn te pot face să te simți obosit a doua zi. Iar dacă nu îi creezi o rutină organismului tău acesta nu se va adapta la noul program de trezire. Este necesar ca în fiecare zi inclusiv îin weekend, să te trezești la aceiași oră până când corpul se va obișnui cu acest program și într-un final nu vei mai avea nevoie de ceas ca să te trezești.

Cumpără un ceas fără funcția de amânare (snooze)

Pentru ca trezitul de dimineață să fie un real succes trebuie să eviți cu orice preț amânarea alarmei, astfel îți vei mări șansele de a deveni o persoană matinală. În cazul în care nu ai posibilitatea să optezi pentru această variantă asigură-te că există o persoană destul de insistentă care să te ajute să te trezești dimineața.

Fă sport imediat după micul dejun

Sportul te ajută să îți pună sângele în mișcare să te energizeze,dar poate favoriza și un somn mai bun. Aduce doar calități în viața ta în funcție de ora la care alegi să îl practici. Apelează la mișcare imediat după serviciu și până în momentul în care te bagi în pat vei avea ocazia să scapi de surplusul de enetgie și să dormi mai bine.


Redecorează-ți camera în care dormi

Specialiștii avertizează că orice electrocasnic sau aparat care emite lumină sau alte sunete te va distrage de la somn. Așa că scoate televizorul, radio sau orice alt electrocasnic din dormitor și crează-ți un adevărat sanctuar pentru un somn hrănitor și revigorant.

Hidratarea este esențială

Dacă nu te hidratezi corespunzător pe parcursul zilei este posibil să te trezești noaptea din somn pentru a bea apă. Asigură-te că înainte să mergi la culcare bei un pahar de apă la temperatura camerei, pentru a preveni această problemă.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.