Здоровье и красота
883

Știi la ce pericole te expui dacă nu dormi suficient?


Somnul este vital pentru starea generală de sănătate. În timpul nopții ajută la refacerea și reactivarea memoriei dar și a vigilenței mentale. Privarea de somn poate crea dezechilibre severe crescând astfel riscul de a dezvolta anumite boli.

Când nu dormi suficient a doua zi ești morocănos, nu ai chef de nimic, te copleșește o stare difuză de oboseală, însă pe lângă aceste stări trecătoare, pe termen lung lipsa odihnei poate avea consecințe grave asupra vieții tale.

Slăbești, te îngrași, adaugi masă musculară în timpul somnului

Nu mai este un secret faptul că odihna are un rol esențial în reglarea metabolismului. În timpul lui se eliberează hormonul de creștere, care ajută la arderea grăsimilor stocate în țesuturi.

Dacă nu dormi suficient, dezechilibrul hormonal va duce la creșterea apetitului și la lipsa controlului asupra cantității de hrană ingerată.

Când nu dormi arzi foarte multe calorii, însă nu atât de multe pe cât consumi într-o zi în care ești obosit.

Lipsa unui somn bun și odihnitor va atrage încetinirea mecanismelor răspunzătoare de sațietate și stimularea celor răspunzătoare de digestia alimentelor și de stocarea grăsimilor. Astfel vei avea un apetit crescut pentru alimentele bogate în calorii și în carbohidrați.

Noaptea este cel mai bun prieten al corpului tău. Acum creierul se odihnește după o zi lungă și agitată și favorizează procesele de restaurare a organismului, mușchii se relaxează iar aportul de vitamine și nutrimenți din timpul zilei îi ajută să crească.


Alimentația sănătoasă dacă nu este susținută de mișcare și odihnă nu va avea nici un efect miraculoas asupra sănătății tale.

Somnul de frumusețe nu este un mit

Mai multe nopți nedormite și deja sunt urme vizibile de oboseală pe fața ta. Cearcănele, ochii roșii și în final ajungându-se la riduri mult mai pronunțate și paloare.

Studille efectuate în marile centre de cercetare din Europa au ajuns la concluzia că persoanele care dorm mai puțin au pielea vizibil mai îmbătrânită și că nu sunt considerate atrăgătoare de cei din jur.

Disfuncții la nivel genetic

După o săptămână în care nu ai dormit suficient, peste 700 de gene sunt afectate și nu mai funcționează normal, conform studiilor efectuate pe această temă.


Scade apetitul sexual

Testosteronul, cel mai important element în creșterea apetitului sexual la bărbați dar și la femei, iar somnul crește nivelul acestuia în corp. Lipsa testosteronului duce la reducerea libidoului și la disfuncții sexuale.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.