Здоровье и красота
921

Efectele epilării cu laser asupra sănătății tale


Epilarea a stârnit întotdeauna controverse atât în rândul femeilor cât și în rândul bărbaților. De la epilarea tradițională cu ceară până la epilarea cu laserul părerile sunt pro și contra.

Epilarea definitivă cu Lumină Intens Pulsată — Intense Pulse Light (IPL) a devenit o parte esențială a procedurilor de înfrumusețare la care se apelează din ce în ce mai des.

Indiferent că este vorba despre eliminarea definitivă a părului facial, inghinal sau axilar la femei sau despre cel de pe spate la bărbați, tratamentul cu IPL pentru îndepărtarea definitivă a părului pare a fi cea mai utilă soluție.

Epilarea definitivă trebuie făcută consecvent

Această procedură se obține prin distugerea rădăcinilor firelor de păr din derm cu ajutorul căldurii. Adică foliculii sunt distruși în momentul în care tratamentul este făcut în mod corespunzător. Trebuie ținut cont de faptul că firele de păr nu cresc toate în același timp, iar tratamentul de epilare definitivă este util și eficient în momentul în care firele de păr sunt în creștere. Deci este necesar să fie făcută treptat și consecvent.

Epilarea definitivă versus epilarea totală

Orice ședință de epilare se termină cu bucuria temporară sau totală de a fi scăpat de pilozitatea nedorită. După căteva ședinte de epilare definitivă este posibil să observi că în locul firelor deja eliminate apar alte firicele de păr mai depigmentate și mai subțiri. Acest fapt este din cauza creșterii treptate a firului de păr.

Epilarea totală are un efect vizibil imediat după ce a fost făcută și o durată de până la doua săptămâni până la reapariția firelor de păr, pe când epilara definitivă va fi definitivă după un proces mai lung.

Citește și: 7 metode de epilare eficiente

Riscurile epilării definitivă

Epilarea definitivă cu ajutorul laserului sau a luminii pulsate este o procedură medicala ce necesită o consultație pentru a putea descoperi istoricul medical, firul de păr și parametrii ce pot fi utilizați.

În cazul în care este prezentă o sarcină, alăptare sau cancr la unul din membrii familiei această procedură trebuie evitată.

De asemenea este necesară o atenție sporită la medicamentele care sunt administrate în perioada respectiă, reacții advese, fotosensibilitate sau orice altă cauză ce poate uce la asuri cutanate.

Cancerul de piele

După ședințele de fotoepilare în clinicile care utilizează aparatură neomologată, pot apărea tulburări de hiperpigmentare, arsură locală, arsură cutanată inclusiv cancer de piele în momentul în care ai prezente pe zonele respective alunițe ce nu sunt protejate corespunzător.

Față de epilarea tradițională cu ceară, unde riscurile prezente sunt de arsură minoră, la epilarea definitivă riscurile cresc considerabil dacă nu se respectă toți pașii protocolului.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.