Здоровье и красота
731

Lucruri absolut fabuloase pe care creierul tau le stie


Te afli in posesia celui mai performant computer de pe aceasta planeta. Nevazut si neapreciat la adevarata lui valoare, el lucreaza neobosit pentru tine: este vorba despre creierul tau.

Il folosesti clipa de clipa (de multe ori fara a fi constient cum faci asta. Insa stii sau intuiesti ce potential fantastic are creierul tau, potential ce poate depasi cu mult ceea ce ai experimentat pana acum?

Intelegerea modului in care functioneaza mintea umana este esentiala, nu-i asa? Iti poti imbunatati foarte mult viata, odata ce stii cat de rapid si de usor poate creierul tau sa realizeze schimbari spectaculoase si, in plus, inveti cum sa faci acele transformari.

Creierul invata repede

Atunci cand faci un lucru bine, creierul tau pune un fel de 'indicator', cu mesajul 'tine minte asta!', ajutandu-te ca ulterior sa stii drumul catre succes si sa repeti experienta. Rezultatele pozitive sunt astfel 'intarite'.

In plus, creierul creeaza 'modele ale excelentei' pe baza a ceea ce remarca in exterior, in comportamentul si rezultatele celorlalti, folosind aceste modele in avantajul tau. Neuronii 'oglinda' intra in actiune iar creierul cauta sa duplice comportamentele si rezultatele dorite. Ai practic cel mai 'tare' instrument lucrand inconstient pentru tine.

Oamenii invata in ritmul in care creierul lor invata: adica… repede! Pentru transformari rapide si de durata, este esential sa iti 'scufunzi' creierul in informatie pana cand ajunge sa o asimileze complet. Il pui sa testeze, sa repete, sa aplice, sa intrebe, sa isi raspunda, astfel incat, la final, sa cunoasca singur drumul catre 'asa DA!'

Creierul se transforma

De fiecare data cand ai o experienta puternica, creierul tau se transforma. Un exemplu concludent ar fi acela ca, atunci cand te indragostesti, parca devii 'o alta persoana'. 'Chimia' din creierul tau se transforma si te transforma ori de cate ori traiesti o stare intensa.

Creierul evolueaza

In copilarie, creierul este asemenea unui burete, 'absorbind' experiente din mediul inconjurator. El se afla intr-un proces continuu de 'configurare', constructie si rearanjare a structurilor necesare dezvoltarii unor abilitati diverse, de la memorie si atentie la vorbire si miscare.

Iar partea cea mai interesanta este ca, pentru creier, invatarea nu se opreste odata cu incheierea copilariei sau a adolescentei. El poate adauga 'programe' noi, le poate schimba, adapta sau imbunatati la orice varsta. Si totusi, foarte putine persoane fac uz de aceasta extraordinara abilitate.

Majoritatea adultilor sunt doar 'utilizatori' ai 'programelor' pe care si le-au 'instalat' candva, in copilarie si adolescenta. Sau cu alte cuvinte, aproape ca nu isi mai solicita creierul, nu il mai provoaca, nu il mai stimuleaza cu lucruri noi. Se spune ca 'pierzi ceea ce nu folosesti', lucru care se aplica si creierului.

Ce este de facut?

1. Poti sa ai o minte activa si flexibila 'pana la adanci batraneti' daca te mentii intr-o stare de curiozitate si de invatare continua. Dezvolta-te si cresti permanent! Fii activ!

2. Fii atent/a la ce iti inveti creierul sa faca zi de zi, prin gandurile si actiunile tale repetitive. Si retine, ceea ce iti imaginezi foarte intens este la fel de real pentru creierul tau ca si ceea ce percepi in lumea exterioara.

3. Atunci cand vrei sa transformi ceva la tine, intra intr-o stare pozitiva intensa. Ia-ti un model. Apreciaza orice (mic) succes si da-ti recompense. Creierul tau va face transformarea pentru tine.

De retinut…


Acestea sunt doar cateva elemente prin care poti intelege si mai bine cum functioneaza mintea umana si ce poate face creierul tau.

Totusi, a sti sau a intelege nu este egal cu a face si a obtine rezultate. Locul unde poti aplica in mod constient aceste principii si multe altele, astfel incat sa iti imbunatatesti 'programele' pe care le 'rulezi' in mintea ta zi de zi, este seminarul NLP Practitioner.

Puterea vine din cunoasterea aplicata — lucru pe care probabil ca il stii deja. Teoria poate fi frumoasa, incitanta sau stimulatoare pentru minte. Insa practica este cu adevarat extraordinara. Ea iti aduce adevarata satisfactie. Rezultatele iti dau incredere ca poti si motivatie pentru a merge si mai departe.

Si in loc de incheiere, aminteste-ti:

Data viitoare cand faci un lucru nou sau faci ceva bine, zambeste: creierul tau tocmai s-a transformat (din nou).

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.