Здоровье и красота
615

Cum să eviți excesele de Sărbători


De la petreceri festive la cine cu prietenii și familia, să recunoaștem, această perioadă a anului se învârte în jurul preparatelor culinare. Important este să te bucuri de ceea ce mănânci, dar cu măsură.

Pentru a evita luarea în greutate în acest sezon, cât și pentru a nu te confrunta cu stomac deranjat, poți să te bucuri de mâncărurile preferate, ținând cont de câteva reguli.

Mănâncă sănătos din timp

Asigură-te că alegerile tale culinare sunt sănătoase și au un conținut caloric scăzut, în săptămânile de dinaintea Sărbătorilor. Când ești în concediu sau în timpul cinei de Crăciun, poți să te răsfeți cu ceva dulce. Cu măsură, bineînțeles!


Mănâncă ce îți place

Mâncând în exces prăjituri și junk-food doar din simplul motiv că se află pe farfurie și nimeni nu le consumă, nu e o scuză. Mănâncă doar atunci când ți-e poftă de ceva anume, pentru a te bucura 100% de această perioadă a anului.


Controlează porțiile

Te poți răsfăța în continuare cu alimentele tale preferate în loc să le interzici complet. Și nu trebuie să mănânci porții mici. Trucul este să consumi porții mari de alimente sănătoase, combinate cu porții mai mici, bogate în calorii.

Încearcă să mănânci pe farfurii roșii

Un studiu recent publicat în revista „Appetite“ arată că mâncăm mai puțin atunci când consumăm alimente pe farfurii roșii. Participanții care au primit covrigi pe o farfurie roșie au mâncat semnificativ mai puțin decât cei care au consumat covrigi pe o farfurie albastră sau albă. Cine știe? Cu siguranță merită încercat. Autorii cercetării sugerează că această culoare funcționează ca un semnal de oprire subtil, care ne-ar putea ghida în reducerea aportului alimentar.


Consumă multe fructe și legume

Bogate în fibre, substanțe nutritive și sărace în calorii, ai grijă ca de pe masa ta de Sărbători să nu lipsească fructele și legumele colorate. Încearcă să-ți umpli jumătate din farfurie cu fructe sau cu legume la fiecare masă.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.