Здоровье и красота
540

Motive să dormi pe partea stângă


Poziția în care dormi nu este lipsită de importanță. Dacă stai pe stânga, de pildă, contribui la menținerea sănătății multor organe, îți îmbunătățești circulația sângelui și ușurezi procesul de digestie.

Pentru o digestie mai ușoară

Stomacul, pancreasul, inima se află în partea stângă a corpului, iar o poziție pe această parte în timpul somnului contribuie la o digestie mai ușoară prin stimularea secreției de suc gastric și enzime pancreatice.

Îți îmbunătățești circulația sângelui

Inima beneficiază și ea de pe urma adoptării acestei poziții pe parcursul nopții, când te odihnești. Sistemul limfatic este drenat mai ușor, iar inima va pompa mai ușor sângele prin aortă, aceasta formând un arc pe partea stângă.

Și femeilor însărcinate le este recomandat să se așeze pe partea stângă atunci când merg la culcare pentru a o mai bună circulație a sângelui la nivelul uterului și rinichilor.

Poziția aceasta presupune o reducere a presiunii uterului asupra coloanei vertebrale și a ficatului.

Menții sănătatea splinei

Un alt organ poziționat în partea stângă a corpului este splina, parte a sistemulul limfatic. Splina are rolul de filtrare a sângelui și a limfei.

Dacă dormi pe partea stângă, fluidele vor fi direcționate către splină, sub influența gravității.

Atenție!

Somnul pe o parte în poziție fetală (cu genunchii spre piept) nu este cea mai bună alegere, pentru că poate duce la dureri de gât sau de spate, deformare a coloanei și a articulațiilor, mai ales dacă ai genunchii și bărbia îndreptate spre piept.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.