Здоровье и красота
600

Semne că ai nevoie urgentă de hidratare


Dacă observi că ai tenul sau pielea mâinilor uscate, nu doar frigul este de vină. Adevărata cauză poate fi deshiratarea.

Îți este sete sau ai mâinile foarte uscate? Înseamnă că ești deja deshidratat, iar acest risc există nu doar în sezonul cald. Nu aștepta să ajungi în acest punct! Asigură-ți cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi, indiferent de anotimp!

Dacă bei mai puțin de atât, în schimb preferi ceaiul, băuturile energizante, carbogazoase sau cafeaua, este posibil să te deshidratezi. Află cum îți poți da seama că se întâmplă acest lucru!

Ai senzația de gură uscată

Dacă îți simți buzele sau gura uscate câteodată, este posibil să ai nevoie de mai multă apă. Nu orice lichid îți asigură hidratarea. Băuturile dulci sunt doar o soluție temporară, pentru că senzația de sete va reveni. Apa e cea mai bună alegere.

Pielea uscată și iritată

Lipsa hidratării este semnalată și prin uscarea pielii urmată de apariția mâncărimilor și a iritațiilor. Pielea este cel mai vast organ al corpului, de aceea nu trebuie neglijată. Imediat ce observi că suferă, amintește-ți să bei apă.

Oboseala accentuată și usturimile ochilor

Ochii înroșiți, pe care-i simți uscați, mai ales în colțurile dintre baza nasului, reprezintă încă unul dintre primele simptome ale deshidratării.

Cei care poartă lentile de contact sunt afectați mai devreme. De asemenea, dacă te simți obosit chiar și după o noapte în care ai dormit bine, este posibil să bei mai multă apă. În lipsa apei, corpul preia apă din sânge, ceea ce duce la o lipsă de oxigen. De aici senzația de sfârșeală sau amețeală.

Crampele musculare

Durerile musculare pot fi provocate și de lipsa de lichide care conțin magneziu și sodiu la baza căreia se află un dezechilibru electrolitic. De obicei, atunci când faci exerciții fizice intense și transpiri mai multă apă pentru a suplimente pierderile de minerale.

Durerile de cap și dificultatea de concentrare

Dacă lucrezi la birou, bei 2-3 cafele pe zi și te iei cu treaba, uitând să bei apă, ești predispus la deshidratare manifestată prin probleme legate de concentrare sau migrene. Lipsa de lichide afectează fluiditatea sângelui, iar organele vitale, îndeosebi creierul, nu mai sunt oxigenate corespunzător.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.