Здоровье и красота
824

Cum să stimulezi creșterea părului


Îți crește părul greu, firul e subțire și se îngrașă rapid? Nu ești singura care suferă că nu se poate mândri cu podoaba sa capilară. Cu aceste trucuri pentru creșterea părului, lucrurile se vor schimba.

Nu doar că îți va crește părul și va fi mai viguros, nu vei mai avea probleme nici cu unghiile casante. Asta pentru că structura unghiilor este asemănătoare cu cea a firului de păr. Până să se inventeze o pilulă cu puteri miraculoase, care va putea stimula creșterea părului în timp record, iară ce să faci ca să ai un păr lung și bogat.

Mănâncă aceste alimente!

Firul de păr este bogat în proteine, fier, zinc, acizi grași Omega-3 și vitamina B12. Când apar în corp deficiențe de minerale sau de alte elemente esențiale, se produc efecte negative și asupra părului, iar acesta devine tern și subțire. Ca să eviți și căderea masivă a firelor, mănâncă pește gras, cum este somonul, și introdu în meniu mai multe ouă, avocado, legume verzi, nuci, semințe și fasole. Acestea hrănesc firul de păr și îi conferă luciu.

Ia suplimente cu biotină

S-au făcut numeroase studii în privința beneficiilor aduse de biotină firului de păr. Pentru unele se mai așteaptă dovezi, altele au concluzii clare în favoarea acestei substanțe, numita și vitamina H. Acordă-i o șansă! Specialiștii recomandă administrarea a 5 mg pe zi. Găsești în farmacii suplimente cu biotină. Vei observa, trebuie să-ți spunem, că părul va începe să crească mai repede și mai des și în alte părți ale corpului, nu doar pe scalp.

Tunde vârfurile

Ca să-ți crească părul, nu trebuie să te tunzi mult, ci să tai puțin vârfurile firelor de păr. O dată la două-trei luni scurtează-l puțin, ca să-i stimulezi creșterea. De obicei, dacă este sănătos, el crește un centimetru pe lună. Când este degradat, creșterea este mai lentă, de doar câțiva milimetri în aproximativ treizeci de zile.


Îngrijește mai mult scalpul

La duș, acordă două minute și scalpului. Atât îți trebuie pentru un masaj binefăcător. Cu buricele degetelor fricționează încet pielea, apoi energic, ca să stimulezi circulația sângelui ce hrănește rădăcina firului de păr.

Evită tratamente termice

Da, e neplăcut când constați că tocmai produsele care îți înfrumusețează părul îl deteriorează încet și sigur. Placa de întins părul, ondulatorul și altele asemănătoare, care promit păr ca în reclame, sunt principalele vinovate pentru apariția firelor tocite. Și foehnul trebuie folosit rar, doar când sunt urgențe și ai nevoie să îți usuci părul în câteva minute. Eventual, dacă nu ai de ales, și trebuie să-l aranjezi apelând la tratamente termice, aplică înainte de ele un spray protector.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.