Здоровье и красота
892

Un implant de ochi bionic le permite orbilor să vadă forme și culori


Oamenii de știință au reușit să îi redea unei femei oarbe de șapte ani abilitatea de a vedea din nou forme și culori, cu ajutorul unui implant de ochi bionic.

Chirurgii de la Universitatea din California, Los Angeles i-au implantat femeii în creier un cip wireless, care i-a stimulat vederea. Drept rezultat, aceasta a putut vedea forme în momentul în care i-au fost transmise semnale din computer către creier. Pacienta a vrut să își păstreze anonimitatea, dar știm despre ea că își pierduse vederea în urmă cu opt ani, din cauza unei boli rare numită sindromul Vogt-Koyanagi-Harada, care atacă pigmenții. Efectele adverse nu au fost semnificative, potrivit RT.

Dispozitivul a fost dezvoltat ca parte a programului Orion 1 și folosește o tehnologie care ocolește nervul optic pentru a stimula cortexul vizual al creierului, potrivit lui Robert Greenberg. Sistemul transmite semnale direct la creier și are potențialul de a reda vederea celor care au orbit total din orice motiv, fie că e vorba de cancer, traume, glaucom sau retinopatie diabetică.

Următorul pas ar fi conectarea implantului la o cameră poziționată pe o pereche de ochelari. Compania plănuiește să obțină aprobare FDA în 2017, pentru a începe testele. Nader Pouratian, neurochirurgul care a făcut implantul, a spus că rezultatele operației sunt promițătoare și că aparatul ar putea, într-adevăr, să redea vederea orbilor.

via | https://twitter.com

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.