Здоровье и красота
375

Actualitate » Testul care poate DIAGNOSTICA bolile mintale analizând doar privirea


Britanicii au dezvoltat un test cu ajutorul căruia pot fi diagnosticate numeroase boli mintale prin simpla analizare a ochilor. Printre afecțiunile care pot fi diagnosticate se regăsesc schizofrenia, tulburarea bipolară și depresia severă.

Specialiștiiau folosit camere speciale pentru a urmări mişcările ochilor pacienţilor, în timp ce aceştia se uitau la un ecran.

Afecțiuni greu de diagnosticat prin metodele tradiționale

Aceștia au explicat că oamenii care suferă de schizofrenie pot explora imaginile mai puţin decât cei care suferă de alte tulburări mintale. Ei au obiceiul de a-şi menţine privirea mai mult timp pe anumite obiecte, însă analizează mai puţine puncte din imaginea de ansamblu.

Pe de altă parte, persoanele care suferă de tulburarea bipolară sau depresie severă au diferenţe mai subtile în ceea ce priveşte vizualizarea unei imagini. Aceste trei afecțiuni mintale au simptome similare, motiv pentru care sunt greu de diagnosticat prin metodele tradiţionale.

Diagnostichează o tulburare mintală în doar 30 de minute

„ Acest test oferă rezultate cu o acurateţe de 95% şi diagnostichează o tulburare mintală, care prin metodele tradiţionale ar fi recunoscută după câţiva ani, în doar 30 de minute”, a mai explicat Nair.

Însă, oamenii de ştiinţă au mărturisit ca va mai fi nevoie de teste viitoare înainte ca tehnologia să poată fi utilizată în diagnosticarea pacienţilor.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.