Здоровье и красота
1078

Marul regele fructelor


Marul este un super-aliment care nu a stat degeaba la baza celebrei zicale “Cu un mar pe zi, doctorul departe il tii”. Foarte multi copii aud aceasta vorba de la mama lor cand sunt incurajati sa consume mere. De ce este marul un fruct atat de important pentru viata?

Beneficii pentru sanatate:

Merele sunt pline de fibre solubile care reduc problemele intestinate, inclusiv diverticulita, hemoroizii si unele tipuri de cancer. Ajuta la controlul nivelului de insulina, eliberand incet zaharul in sange. Curata si detoxifica, elimina metalele grele din organism.

Pectina din mere contribuie la reducerea colesterolului prin diminuarea secretiei de insulina.
In doua studii, cercetatorii au descoperit ca mancand 5 mere pe saptamana se reduce semnificativ riscul afectiunilor respiratorii precum astmul.

Conform medicinei chineze, merele intaresc inima, lubrifiaza plamanii, cresc fluidele corpului si scad productia de mucus.

Otetul de mere impiedica formarea pietrelor la rinichi.

Studiile arata ca un consum zilnic de mere reduce problemele de piele.

Conform unui studiu brazilian, mancatul unui mar pe zi inainte de masa ajuta femeile sa piarda cu 33% mai multa greutate decat cele care nu mananca.

Un mar are doar 50-80 calorii si nu are grasimi sau sodiu.

Merele sunt pline de vitaminele C, A si flavonoizi, dar si de fosfor, fier si calciu, desi in cantitate mai mica.

Merele sunt o sursa puternica de potasiu, ceea ce sustine sanatatea inimii.

Iata motive solide pentru a manca un mar pe zi cel putin, in loc de orice alt desert lipsit de energie vie, deci de viata.

Ce nu stiai despre mere:

In lume exista mai mult de 7500 specii de mere.

Copacul mar este membru al familiei trandafirilor.

25% din volumul unui mar este aer si aproape 90% din densitatea sa este apa.

Merele au 5% proteine.

Copacul mar poate trai pana la 100 de ani.

Cel mai mare mar din lume a cantarit 1,5 kilograme.

In Grecia, cand un barbat cerea o femeie in casatorie, el ii arunca un mar iar daca ea decidea sa il prinda, inseamna ca accepta.

Proverbul original despre a manca un mar pe zi a venit in 1866 si era asa: “Mananca un mar inainte sa te duci la culcare si vei impiedica medicul sa isi castige painea”. („Eat an apple on going to bed, and you’ll keep the doctor from earning his bread.”)

Este nevoie de energia a 50 frunze ca sa se produca un mar.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.