Здоровье и красота
674

Octombrie, cea mai potrivită lună pentru a începe o dietă


Luna octombrie este cea mai potrivită pentru a începe o dietă, arată studiile recente.

După o „cură” de vară cu îngheţată şi tot soiul de plăceri culinare satisfăcute în vacanţă, multe persoane ajung în pragul iernii cu câteva kilograme în plus. Mai mult, după luna octombrie probabilitatea de a te îngrăşa creşte, din cauza meselor îmbelşugate pregătite pentru sărbătorile de iarnă.

Această tendinţă a fost înregistrată în trei ţări bogate – Germania, Japonia şi SUA -, arată un studiu recent realizat la Universitatea Cornell, citat de The Independent.

Potrivit dr. Brian Wansink, germanii iau cel mai mult în greutate în timpul Paştelui, iar japonezii, în timpul Săptămânii de Aur (o serie de sărbători celebrate la finele lunii aprilie şi începutul lui mai). Cu toate acestea, Crăciunul şi Revelionul sunt cele mai „periculoase” pentru siluetă: americanii se îngraşă, în medie, cu 0,6 kilograme, germanii – cu 0,8 kilograme, iar japonezii – cu 0,5 kilograme. Aşadar, ce-i de făcut? Începe dieta mai devreme decât ai face-o în mod obişnuit: în octombrie!

„În loc să îţi stabileşti un obiectiv pentru Anul Nou, stabileşte-ţi unul pentru luna octombrie. Este mai uşor să eviţi să te îngraşi de sărbători, decât să încerci să slăbeşti după”, susţine dr. Wansink. „Fă-ţi un plan în luna octombrie pentru a nu fi nevoit să petreci apoi opt luni încercând să slăbeşti. Cu cât te îngraşi mai puţin, cu atât te vei îngrijora mai puţin că trebuie să dai jos”, adaugă el.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.