Здоровье и красота
859

Cum te vopsești corect acasă


Pentru ca firul de păr să nu aibă de suferit, nu te vopri mai des de 3 luni, recomandă medicii dermatologi. Pe cât posibil, optează pentru vopseluri în tonuri mai deschise, pentru că sunt mai puțin nocive față de cele colorează părul în negru.

Citește ambalajul produselor pentru vopsit și nu evita atenționările care spun că ingredientele chimice din compoziție pot cauza de la banale iritații de piele până la anumite tipuri de cancer.

Vopseaua naturală, opțiune mai puțin nocivă

Indiferent ce produs pentru colorarea părului vezi în comerț, mai toate promit o acoperire perfectă a firelor albe. Nu este chiar așa. Unele au putere mai mare de colorare și efectul durează mai mult față de altele. Din păcate, o vopsea permanentă și cu capacitate maximă de acoperire are cele mai multe ingrediente toxice pentru păr și organism.

Optează în locul lor pentru vopseluri precum cele pe bază de henna. Deși au efect temporar, adică se pot șterge după doar câteva spălări, nu afectează sănătatea firului de păr și nu dăunează sănătății în general.

Pregătește-ți dinainte ustensilele

Înainte de a începe vopsirea părului, asigură-te că ai la-ndemână câteva lucruri necesare, care nu se găsesc în cutia cu colorant.

Perie.Chiar dacă ai părul scurt, o perie deasă și cu perii scurți te va ajuta să acoperi cu vopsea toate firele albe.

Dispozitive de prins părul. Fie că folosești agrafe, clame sau, cel mai bine, clești de păr, aceștia te vor ajuta să separi șuvițele acoperite de vopsea de cele neacoperite.

Pieptăn cu coadă. Este un instrument folositor pentru împărțirea părului în mai multe zone, ca să distribui uniform vopseaua pe păr. Apoi piepteni părul, ca să acoperi toate firele.

Prosoape închise la culoare.Așază un prosop pe umeri, ca să nu-ți murdărești hainele. De asemenea, tot cu un prosop poți să ștergi petele de vopsea de pe piele.

Loțiune tonică pe bază de alcool.Cu acest produs îndepărtezi mai ușor petele de vopsea de pe piele, dar și de pe chiuvetă, gresie și alte zone murdărite.

Ceas.Ca să fii sigură că menții pe păr vopseaua cât e nevoie, trebuie să ai lângă tine și un ceas.


Ce nuanțe alegi, în funcție de pigmentul pielii

· Dacă pielea ta este deschisă, evită tonurile de maro și brunet. Acest tip de piele este predispus la roșeață, iar părul închis la culoare accentuează acest efect, evidențiind chiar zonele cu probleme. Mizează pe culori castaniu-deschis sau nuanțe tip miere.

· Pentru tenul măsliniu sunt contraindicate vopselurile roșietice sau ruginii, pentru că acestea fac ca pielea să pară portocalie sau, mai rău, pământie. Încearcă nuanțe din categoria mahon, pentru că „îndulcesc” pigmentul pielii. Ia în considerare produse care oferă mai multă strălucire părului, ca să oferi un plus de luminozitate tenului.

· Pielii mai închise la culoare nu i se potrivesc vopselurile mai deschise decât nuanța naturală. Optează pentru culori tip caramel sau scorțișoară, pentru că iluminează fața și înseninează trăsăturile.

Sfatul specialistului

Mai întâi, se face testarea vopselei în spatele urechii, pentru a identifica dacă pielea suportă substanțele și nu este prea sensibilă. Sunt necesare minimum 12 ore după ce s-a făcut testarea. Vopseaua se amestecă bine 2-3 minute, într-un vas de plastic sau de sticlă, nici într-un caz de metal, pentru că oxidează. Se aplică mai întâi la rădăcină, nu înainte de face cărări subțiri și de a împărți părul în șuvițe. Dacă părul crescut este în proporție de 80-90% alb, vopseaua se aplică mai întâi la rădăcină, se lasă 20 de minute, apoi se aplică pe toată lungimea firului de păr. Ca să prindă bine pe firele de păr alb, trebuie folosit oxidantul cel mai slab, de 3%, după care se mai stă cu vopseaua pe păr 20 de minute. Vopseaua se aplică dinspre frunte către ceafă, masând ușor pielea scalpului până la acoperirea completă a părului. La final, părul se spală foarte bine cu un șampon pentru păr vopsit și se aplică un tratament potrivit tipului de păr.

Bine de știut!

· Femeile însărcinate, mai ales cele care se află în primul trimestru de sarcină nu ar trebui să se vopsească, pentru că substanțele chimice sunt absorbite de corp și, deci, pot ajunge la făt.

· Dacă nu se face testarea vopselei înainte, există riscul să apară reacții iritative pe corp sau la nivelul feței, precum umflarea feței și a ochilor. De asemenea, pot apărea crize de astm bronșic.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.