Здоровье и красота
1333

Ceaiuri care te pot ajuta să dormi noaptea


Grijile, stresul şi depresia duc, de cele mai multe ori, la insomnie. Treci şi tu prin asta şi nu ştii ce să mai faci ca să prinzi câteva ore de somn peste noapte? Există numeroase infuzii de plante care te ajută să te relaxezi şi, astfel, să poţi să dormi.

Dacă vei bea unul dintre aceste ceaiuri, somnul nu te va mai ocoli.

Infuzia de tei te ajută să ai un somn bun
Ceaiul de tei este recunoscut pentru efectele sale calmante. Pe de altă parte, această licoare va alunga stresul şi să te va face să te simţi mai relaxat. Astfel, vei reuşi să scapi de insomnie şi să ai parte de un somn liniştit peste noapte.

Cum se prepară?


Pune o linguriţă cu vârf cu flori de tei uscate în 250 de ml de apă clocotită, lasă câteva minute la infuzat. Apoi, adaugă o linguriţă rasă de miere. Se bea cu o jumătate de oră înainte de culcare.


Ceaiul de floarea pasiunii, un excelent somnifer natural

Specialiştii mai recomandă şi ceaiul de floarea pasiunii. Este recunoscut ca un excelent somnifer natural. O cană cu ceai de floarea pasiunii te poate ajuta să-ţi rezolvi problemele legate de tulburările cu somn. Floarea pasiunii susține sistemul nervos, elimină stresul și este un bun antidepresiv, recomandat și persoanelor cu anxietate.

Prepară-ţi de trei ori pe zi o cană de ceai din 250 ml apă şi o linguriţă de plantă uscată.

Atenţie!

Ca să ofere rezultatele menţionate, ceaiul trebuie să fie băut neîndulcit.


Ceaiul de muşeţel te poate ajuta și el să dormi

Un alt ceai care te poate ajuta să scapi de insomnie este cel de muşeţel. Mușețelul are efect antiinflamator, antispatic, antistres și antibacterian. În plus, o ceaşcă de ceai de muşeţel băută cu 30-45 de minute înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor.


Încearcă şi ceaiul de lavandă

Ceaiul de lavandă este unul dintre cele mai puternice sedative naturale. Un studiu realizat de Colegiul Keukdong din Corea arată că uleiurile esenţiale eliberate din ceaiul de lavandă ameliorează în mod semnificativ problemele de somn.

Pentru a scăpa de insomnie, prepară o infuzie din flori de lavandă. Toarnă apă fierbinte peste o linguriţă sau un plic de lavandă uscată şi lasă câteva minute la infuzat.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.