Здоровье и красота
523

Ce tipuri de semințe n-ar trebui să lipsească din alimentația ta


Românii nu prea obișnuiesc să includă semințe în dieta zilnică. Știai că semințele de susan au în compoziție acid oleic, un compus care scade colesterolul „rău“? Descoperă și alte motive pentru care merită să mănânci semințe!


Semințele de susan combat diabetul

Semințele de susan nu ar trebui să lipsească din alimentația ta, susțin specialiștii în domeniu. Acestea sunt o sursă bogată de minerale: fier, calciu, magneziu, zinc, seleniu și cupru.

De asemenea, acest tip de semințe conțin acid oleic, un compus care scade colesterolul „rău“ din organism. În plus, semințele de susan au în compoziție vitamine din complexul B: niacină, acid folic, tiamină, piridoxină și riboflavină.

Pe de altă parte, datorită magneziului și a altor elemente nutritive din compoziție, semințele de susan sunt eficiente în combaterea diabetului. Acest tip de semințe conține un compus anti-cancer: fitatul. Face ca riscul de tumori colorectale să scadă cu cel puțin 13%.


Semințele de cânepă mențin inima sănătoasă

Nici semințele de cânepă n-ar trebui să lipsească din alimentație, deoarece mențin inima sănătoasă. Acest lucru este datorat acizilor grași Omega-6 și Omega-3 care curăță vasele de sânge. Le poți adăuga în salate ori în smoothie-uri.


Semințele de dovleac te scapă de depresie

Acest tip de semințe sunt o sursă bogată de fosfor, magneziu, mangan, fier și cupru, dar și de vitamina K. E bine de știut că semințele de dovleac reduc nivelul colesterolului „rău“, dar te pot scăpa și de depresie.

Ar trebui menționat și faptul că te apară împotriva osteoporozei. Nu în ultimul rând, aceste semințe împiedică formarea pietrelor la rinichi.


Semințele de in le apără pe femei de cancer mamar

Nu trebuie să uităm nici de semințele de in. Și acestea îți mențin inima sănătoasă, previn cancerul de sân, durerile menstruale. De asemenea, sunt de ajutor celor care au probleme legate de fertilitate.

Pe de altă parte, semințele de in îți sunt utile dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, elimină acnea, durerile de cap și reduc stresul.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.