Здоровье и красота
607

Ce sortimente de lapte sunt indicate cardiacilor


Dacă suferi de o afecțiune cardiacă, e necesar să ții cont de dietă. Grăsimile, zahărul și alimentele hipercalorice îți pot aduce kilograme în plus și crește primejdios de mult nivelul de colesterol.


Laptele de vacă

O cană de lapte de vacă conține 146 calorii și 5 grame grăsime. Laptele de vacă este o sursă extraordinară de proteine și elemente nutritive. Îți aduce o treime din necesarul zilnic de calciu, precum și potasiu, esențial pentru prevenirea hipertensiunii.

De asemenea, acest tip de lapte conține acizi grași Omega-3 cu efect antiinflamator, importanți pentru sănătatea inimii.

Totuși, dacă alegi un lapte de vacă mai gras, e posibil să-ți facă mai mult rău decât bine dacă ești cardiac.

Grăsimile saturate din laptele gras cresc nivelul de colesterol „rău“ și, odată cu acesta, și riscul de agravare a bolilor cardiovasculare, mai ales de atac de cord.

Se recomandă un sortiment de lapte de vacă mai puțin gras, cu 83 de calorii, fără grăsimi saturate și doar 5 mg de colesterol.


Lapte de soia

Cu un aport de 80 de calorii și doar 2 grame de grăsime la o cană, laptele de soia este o alternativă care merită să fie luată în considerare de cei care caută un tip de lapte fără lactoză și de cardiaci, pentru că le conferă 7 g de proteine, dar nu și colesterol sau grăsimi saturate.

2-3 pahare de lapte de soia pe zi reduc riscul de boli de inimă și de agravare a celor deja existente. Se datorează nu doar proteinelor pe care le conține, ci și grăsimilor polinesaturate, mineralelor, vitaminelor și fibrelor pe care le conține.


Laptele de migdale

Migdalele protejează inima și previn bolile cardiovasculare. Laptele făcut din acestea, mai ales dacă nu este îndulcit, este recomandat cardiacilor.

O cană cu lapte de migdale are 30-40 de calorii, dar nu și colesterol sau grăsimi saturate. Și acest tip de lapte îți aduce acizi grași polinesaturați, care scad nivelul de colesterol „rău“ și reduc inflamațiile.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.