Здоровье и красота
567

Tratamente naturiste pentru părul deteriorat


Ai părul uscat, fără strălucire și observi că se îngrașă mai repede? Sunt efectele apei de mare și a expunerii la soare. Dacă preferi tratamentele făcute în casă pentru a reda frumusețea podoabei capilare, ai câteva din care să alegi.


Bicarbonat, pentru părul agresat

La două săptămâni, poți face o curățare a părului cu bicarbonat și oțet, pentru a scăpa de problema părului îmbâcsit. Amestecă o jumătate de cană de bicarbonat cu puțină apă caldă și cu o jumătate de cană de oțet. Poate da un miros neplăcut părului pentru scurt timp.

Aspirină, contra mătreții

Zdrobește 2-3 comprimate de aspirină și amestecă-le cu puțin șampon, cam atât cât știi că folosești de obicei la spălarea obișnuită a părului. După aplicare, ai grijă să masezi scalpul cu atenție, apoi lasă amestecul să acționeze timp de 5 minute. Clătește ca de obicei și mai aplică o dată puțin șampon, pentru degresare. Acidul acetilsalicilic pe care-l conține ajută la eliminarea mătreații.


Banane, pentru prevenirea căderii părului

Din 2 banane faci o pastă, pe care o combini cu un gălbenuș de ou și cu puțină miere, apoi o întinzi pe toată lungimea părului. Acoperi cu un prosop și lași masca să acționeze 15-20 de minute. La fina, clătești bine părul. Vitaminele A, C și E din compoziția bananelor regenerează părul și previn căderea lui.


Ulei de măsline, pentru părul uscat

O mască pe bază de ulei de măsline, scorțișoară și bicabonat de sodiu hidratează părul și previne ruperea lui. Uleiul de măsline este util și pentru scapul uscat, contra mătreții. Amesteci 2 linguri de ulei de măsline cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de scorțișoară, apoi aplici tratamentul pe păr. Masezi ușor, apoi, cu părul acoperit, aștepți un sfert de oră. Clătești părul și-l speli ca de obicei.


Miere, pentru hidratare

Combină 2-3 picături de ulei esențial de levănțică și 5 lingurițe de miere, apoi lasă amestecul la frigider, 60 de minute. Adaugă o jumătate de cană de apă caldă și lasă totul la temperatura camerei, 10 minute. Întinde masca pe păr și las-o 30 de minute, timp în care ții părul înfășurat într-un prosop. La final, spală bine părul.


Aplică pe părul deshidratat acest tratament de 3 ori pe săptămână.

Oțet de mere, împotriva despicării firelor de păr

Amestecă 2 linguri de oțet de mere și un pahar cu apă, apoi toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator. După spălarea părului, pulverizează soluția pe păr, așteaptă câteva minute, apoi limpezește părul.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.