Здоровье и красота
806

Turmericul te apără de cancer


Turmericul, condimentul care dă o culoare aparte preparatelor, este unul dintre tratamentele eficiente împotriva cancerului, potrivit rezultatelor celor mai recente studii în domeniu.

Mai exact, specialiștii sunt de părere că mirodenia poate ajuta la prevenirea și tratarea cancerului ovarian, dar și celui mamar, cele două având o creștere cu aproximativ 30% în ultimii zece ani privind rata de diagnostic la nivel mondial.

În urma numeroaselor studii de laborator, cercetătorii au ajuns la concluzia că turmericul conține 20 de molecule care au proprietăți antibiotice, 14 care au capacitatea de a preveni cancerul și 12 cu efecte anti-cancer.

De aceea, cercetătorii sunt de părere că mirodenia poate fi folosită pentru a dezvolta tratamente noi împotriva acestei afecțiuni, dar că poate fi inclusă în alimentație pentru a preveni boala.

„Moleculele conținute de turmeric au nu numai proprietăți de prevenire a celulelor canceroase, ci și cu rol antioxidant. Rezultatele obținute în urma analizelor au evidențiat faptul că turmericul este cunoscut pentru rolul său de antibioc, de antiseptic, de antioxidant, dar și pentru protecția împotriva tumorilor maligne“, a precizat Tapaswini Sharma, medic în cadrul Spitalului Memorie „ B.L. Kapoor“ din India.

Acesta mai adaugă că tumericul are proprietatea de a suprima toate cele trei stadii de dezvoltare a celulelor canceroase, anume inițierea, promovarea și progresia bolii, mai ales că are rolul de a neutraliza substanțele care favorizează apariția cancerului.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.