Здоровье и красота
758

Brânza topită, adevărată otravă pentru organism


Obișnuiești să mănânci la micul-dejun brânză topită sau și mai rău îi faci copilului sandviciuri cu acest aliment? Atunci ar fi bine să citești acest articol pentru a afla cât de mult rău poate face organismului acest deliciu culinar.

Specialiștii în nutriție spun despre brânză topită că este o adevărată otravă pentru organism. Pe cât este de gustoasă,pe atât este de nesănătoasă.

Cum se preparară
Brânza topită conține multe E-uri, apă și grăsime. Grăsimea este în proporție de 40% din întreg conținutul acestui produs. Ea se obține prin încălzirea uneia sau mai multor varietăți de brânzeturi. Se adaugă săruri de topire: polifosfați și citrați.
Nu vi se pare nimic în neregulă până aici? Înseamnă că nu știți că sărurile de topire reprezintă E-urile din acest aliment. Iată câteva dintre acestea: difosfații de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfații de sodiu (E 339), citrații potasici (E 332), citrații sodici (E 331) și citrații de calciu (E 333). Parcă nu vă mai încântă așa tare acest aliment. Nu-i așa?

Scade absorția calciului
Mai ales că, aceste E-uri nu sunt deloc sănătoase pentru organism. Din contră, ne fac mult rău. În primul rând, trebuie să știți despre acestea că scad drastic absorția calciului.

Îmbolnăvește rinichii
Pe de altă parte, e bine de știut că rinichii sunt în mare pericol, ei pot fi îmbolnăviți de către aceste săruri de topire, iar consecințele nu vor fi prea plăcute.

Creează dependența

Brânza topită mai are în componență și glutamatul monosodic, un E foarte periculos (E 621). Asta pentru că, în primul rând, fiind un potențiator de aromă creează dependența.

Afectează inima
Pe de altă parte, poate produce dureri de cap, greață, însă cel mai grav aspect este faptul că modifică ritmul cardiac și, astfel, inima poate avea de suferit.

Îngrașă
Nu este de neglijat nici faptul că acest produs are foarte multe calorii. Așadar, dacă consumi acest produs să nu te miri dacă iei și în greutate.
Așadar, dacă nu vrei să te îmbolnăvești cu mâna ta, evită să mai consumi acest aliment sau, dacă totuși ai poftă, prepară-l în casă.

Cum se prepară acest aliment în casă
• 1 kilogram de brânză de vaci
• 1-2 linguriţe cu bicarbonat de sodiu
• 1/4 pachet de unt
• puţină sare de mare.
Brânza de vaci se amestecă cu sarea și bicarbonatul. Se topeşte la aburi (un vas deasupra unui alt vas cu apă care fierbe) împreună cu untul, timp de 20 de minute, amestecând în continuu. Când devine o compoziţie cremoasă se ia de pe foc şi se toarnă în caserole pe care le laşi la rece. Se păstrează la frigider.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.