Здоровье и красота
916

Cum îţi influenţează proteinele sănătatea


Un regim alimentar bogat în proteine contribuie la pierderea în greutate, îmbunătățind în același timp și calitatea somnului, două efecte care se asociază, sunt concluziile unui studiu recent, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition.

Studiul, citat de Agerpres, a fost realizat în mai multe etape, cu scopul de a discerne progresiv legătura dintre greutate, somn și o serie de parametri, cum ar fi presiunea arterială sau masa grasă și masa slabă.

Participanții, toți supraponderali, au urmat un regim de slăbire: jumătate au beneficiat de o alimentație bogată în proteine, iar cealaltă jumătate, de aporturi moderate. Sursele de proteine au fost în principal carnea de vită și de porc, precum și leguminoasele (printre care soia), schema fiind adaptabilă.

La capătul a trei-patru luni, toți pierduseră în greutate, grupul care avusese un regim mai bogat în proteine prezentând o îmbunătățire mai semnificativă a calității somnului, precum și o evoluție mai favorabilă a altor parametri din cei menționați.

Influența pozitivă asupra somnului este importantă în sine, dar și în cascadă, în sensul că nopțile cu somn nesatisfăcător duc la comportamente alimentare mult mai nesănătoase în timpul zilei următoare, care la rândul lor alterează odihna.

Un fel de cerc vicios, la ruperea căruia pot contribui proteinele. Este recomandabil ca regimul de viață și cel alimentar să fie adoptat la sfatul unui medic.

Printre cele mai bune surse de proteine se numără carnea de vită, ouăle, somonul, iaurtul, carnea de pui şi cea de curcan.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.