Здоровье и красота
543

Cât de eficiente sunt cu adevărat cremele antirid


Nu puține sunt reclamele care ne prezintă zeci de sortimente de produse de îngrijire menite nu numai să reducă, ci să șteargă ridurile de la nivelul tenului. Cât de adevărate sunt aceste afirmații, sunt cremele atât de eficiente – la toate aceste întrebări ne răspunde medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Piața cremelor destinate îngrijirii tenului și prevenirii îmbătrânirii este una de miliarde de dolari, cu mii de produse, texturi, forme de prezentare, adaptate tuturor tipurilor de piele, bugetelor și preferințelor în materie de aromă. Multe promit efecte anti-îmbătrânire profunde și de durată, însă adevărul despre aceste produse îl știu doar dermatologii.

„Cremele antiaging conțin, de obicei, agenți exfolianți care îndepărtează celulele stratului superficial cornos al pielii și contribuie la netezire. În plus, aceste produse sunt emoliente și hidratante, asigurând un tonus bun și o senzație locală de confort. Produsele cosmetice, fie ele și dermocosmetice, nu conțin însă ingrediente active care să modifice biologia celulară așa cum fac produsele farmaceutice de tratament local. Crema antiaging nu are însă cum să se opună procesului natural de îmbătrânire a pielii. Altele sunt măsurile necesare de prevenție a îmbătrânirii premature”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer de la „Dr. Leventer Centre“.

Ne putem da seama de eficiența produselor de îngrijire în funcție de alte criterii, nu doar cele care sunt deseori prezentate în reclamele lor.

Printre aceste criterii se numără: o bună tolerare la nivelul pielii, faptul că nu duc la apariția problemelor tenului (cum sunt coșurile), fac ca pielea să fie hidratată, luminoasă și să-și recapete elasticitatea.

„Se exagerează atunci când se pretinde că o crema antirid reduce riduri mari, vizibile. Există produse cosmetice care extrapolează unele efecte fizice ale ingredientelor, dând un efect optic de îmbunătățire. De exemplu, cerurile emulsificate plombează fisurile din tegument așa cum face ceara de parchet și pentru o perioadă de timp, aspectul pare neted. Alte produse, mai ales cele sub formă de gel, se usucă și întind pielea, iar alte produse conțin ingrediente ușor colorate sau care absorb sau reflectă lumină astfel încât ameliorează optic zona. Dacă însă dorim o reducere reală a zonei cu riduri produse de mișcare, atunci e cazul să apelăm la produsele deja consacrate pe bază de toxină botulinică sau la cele de umplere pe bază de acid hialuronic. Ultimele dau volum atât ridului adânc de expresie, precum și celui fin cu adevărat de îmbătrânire”, adaugă medicul dermatolog.

Cum ne putem menține pielea tânără

Se știe că una dintre regulile principale de care trebuie să ținem cont pentru îngrijirea pielii este demachierea (atât dimineața, cât și seara). La fel de importante în ritualul de înfrumusețare sunt și măștile pe bază de ingrediente naturale, dar și gomajele.

„Unul dintre secretele menținerii tinereții și frumuseții pielii este nealterarea stratului de colagen. Însă cosmeticele care conțin acest ingredient nu acționează în profunzime. Conținutul în colagen al unui produs cosmetic îmbunătățește de fapt hidratarea și nu stratul de colagen al pielii. Dacă vrem o îmbunătățire a tonusului și o creștere a fibrelor de colagen, atunci ar trebui să alegeți creme cosmetice care conțin retinoizi, derivați de vitamina A care reușesc după o utilizare îndelungată o reacție de densificare a fibrelor in piele. Concentrațiile cosmetice de retinoizi sunt mult mai reduse spre deosebire de concentrațiile medicale mai eficiente”, este de părere dermatologul.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.