Здоровье и красота
759

Cum slăbim sănătos după Paște


“Vreau să slăbesc!“, ne vom spune mulți dintre noi imediat după Paște. Iată cum să procedăm ca acest proces să fie și sănătos:

După zilele de festin culinar ce vor urma, inevitabil mulți dintre noi vom începe să ne gândim la o nouă dietă și soluții de detoxifiere.

Chiar dacă această dorință are scopul de a aduce multiple beneficii organismului, în multe cazuri dietele după sărbători devin îndeosebi de drastice, astfel că ajung să facă mai mult rău decât bine propriului corp.
Nutriționistul Vera Daghie prezintă regulile cele mai importante de care trebuie să ținem cont atunci când începem o nouă dietă după ospățul festiv.

Răbdarea – cheia pentru o dietă corectă
Orice dietă de succes începe cu setarea unor obiective realise, care se pot integra cu ușurință în ritmul dumneavoastră cotidian. Nu vă suprasolicitați organismul din start, nu vă impuneți restricții alimentare drastice și retineți că cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung. Așa-numitele “cure de slăbire fulger“ deși pot avea efecte vizibile mai rapide, în interiorul organismului produc schimbări la nivelul metabolismului, ce pot da naștere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice.
“Așadar, echilibrul rămâne litera de lege pentru o dietă corectă, care vă va ajuta să slăbiți frumos și sănătos. Nu uitați că o dată cu procesul de slăbire, nu doar metabolismul este cel afectat, ci și pielea suferă transformări prin care își poate pierde elasticitatea, iar singura modalitate prin care puteți preveni acest lucru este să slăbiți treptat“, explică specialistul în nutriție, Dr. Vera Daghie.

Nu renuntați la pâine!
Chiar dacă în timpul dietelor și nu numai, este indicat un consum cât mai scăzut de pâine și alți carbohidrați, două felii de pâine integrală nu vă vor afecta silueta. Aceasta rămâne un aliment de bază, întrucât organismul are nevoie de produse făinoase care asigură o concentrație importantă de proteine, glucide, lipide și minerale.

Nu săriți peste cină

Atâta timp cât alegem corect ora și produsele pe care le includem în alimentația de seară, cina nu poate fi considerată inamicul siluetei.
“Printre alimentele care pot constitui o cină lejeră și sănătoasă pentru siluetă, se regăsește tonul, somonul sau sardinele, carne de pui și de curcan, fileuri de pește, nuci, orez brun sau chiar și paste din cereale integrale. În ceea ce privește ora cinei, aceasta variază, însă o regulă rămâne de sine stătătoare: nu mâncați cu mai mult de două ore înainte de somn“, explică specialistul în nutriție.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.