Здоровье и красота
631

De ce pari mai bătrân sau mai tânăr decât ești de fapt


Oamenii de știință sunt dintodeauna intrigați de secretul îmbătrânirii aspectului fizic. Motivul pentru care există deopotrivă oameni care par mult mai tineri decât sunt și oameni care par mult mai bătrâni.

Aparent, totul depinde de înzestrarea genetică mai mult decât se credea. Aceeași genă responsabilă pentru pielea deschisă la culoare și părul roșcat ne face să părem cu cel puțin doi ani mai tineri, potrivit studiului publicat în revista Cellular Biology și pe care îl poți citi integral aici. Pe scurt, oamenii de știință britanici și olandezi au luat un grup de voluntari, cărora le-au arătat fotografii cu mai mult de 4.ooo de oameni, de ambele sexe, cerându-le să le dea o vârstă în funcție de aspectul fizic.

Apoi, au examinat ADN-ul oamenilor din poze, pentru a stabili care arată mai tineri și mai în vârstă decât sunt de fapt. Astfel, au descoperit că secretul e reprezentat de gena MC1R. O versiune a genei ne face să părem mai bătrâni, iar cealaltă e fix opusul. Genele vin în perechi și, aparent, 6% dintre britanicii care s-au născut cu două copii ale ei par cu doi ani mai tineri decât cei care nu o au deloc. 43% au o singură copie și par mai în vârstă cu un an. Cei care nu o au deloc sunt cei mai norocoși.

Nu e foarte clar cum ne îmbătrânește această genă, dar cercetătorii spun că ar putea amplifica petele date de vârstă, venele roșii și pielea cu elasticitate scăzută. Manfred Kayser, unul dintre principalii cercetători de la Universitatea Erasmus MC din Rotterdam, a spus că diferența de doi ani e similară celei dintr fumători și nefumători. David Gunn, alt membru al echipei, e de părere că dacă învățăm secretele celor care nu își arată vârsta, putem descoperi metode de a le aplica și celor mai puțin privilegiați în legătură cu înzestrarea genetică. Până atunci, ne recomandă să nu fumăm, să nu ne expunem excesiv la soare și să ne îngrijim dinții, pentru că și stilul de viață e un factor cu o pondere mare.

via | http://playtech.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.