Здоровье и красота
869

Cele mai bune fructe de consumat dimineața


Fructele sunt extrem de bogate în minerale, vitamine și fibre, atât de necesare ca noi să fim energici și sănătoși. De aceea, acestea nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră zilnică. Află din acest articol care sunt cele mai bune fructe de consumat dimineața!

Așa cum multe statistici arată, sărutatul în mod regulat și cu pasiune este unul dintre primele lucruri care se rărește după ce se instalează rutina între parteneri. Însă oamenii de știință spun că acest gest contează foarte mult în cuplu. Motivul?

În primul rând, întărește legătura celor doi. În al doilea rând, când partenerii au încredere unul în celălalt, fac schimb de emoții, care, de multe ori, nu pot fi exprimate altfel.


Expresie a dragostei

Filematologii, cei care studiază tainele sărutului da, există așa ceva, au formulat mai multe ipoteze care explică de ce omul a început să sărute și dacă acest gest este învățat sau apare din instinct.

Specialiștii cred că această practică este o modalitate de unire socială și o expresie a dragostei. Mai mult, ei sunt de părere că sărutul ajută la evaluarea caracteristicilor cu privire la un potențial partener. Un astfel de gest transmite semnale sonore, tactile, mirosuri și gusturi care afectează modul în care ne percepem unii pe alții.


Consolidează relația

Când ne sărutăm se eliberează oxitocină, hormonul fericirii. Un studiu efectuat de cercetători de la Lafayette College, Statele Unite ale Americii, a examinat modul în care cortizolul, hormonul stresului, se modifică după ce oamenii se sărută.

Nivelurile de cortizol la cuplurile implicate în relații pe termen lung scade după ce se sărută. În plus, cu cât partenerii sunt împreună de mai mult timp, cu atât nivelul stresului se diminuează.


Este mai important pentru femei

Un studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea Oxford arată că, o dată implicați într-o relație, sărutul poate fi o modalitate prin care partenerul ne asigură că rămâne alături de noi. Studiul, care a interogat 900 de oameni despre importanța acestui gest, arată că femeile acordă o importanță mult mai mare sărutului față de bărbați.

Mai mult, persoanele de sex feminin au tendința de a fi mai selective când vine vorba de alegerea unui partener. Prin urmare, cercetarea confirmă faptul că sărutul ajută în evaluarea posibililor parteneri. Ca parte a studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că, de asemenea, sărutul este foarte important în menținerea unor relații pe termen lung.

Dintre cei care au fost chestionați, persoanele cu o relație stabilă au spus că sărutul este important mereu, în timp ce cele din relații pasagere au spus că sărutul este mai important înainte de sex și nesemnificativ în timpul și după actul sexual. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest lucru arată că, în angajamentele de lungă durată, sărutul joacă un rol important în menținerea unei legături cu partenerul.


Important pentru viața intimă

Un sărut este, de obicei, prima expresie fizică a dorinței. De regulă, orice act sexual începe cu un sărut lung și profund. Dar acest gest nu presupune doar atingerea buzelor, ci și a corpului partenerului.

De cele mai multe ori însă acesta este uitat în timpul actului sexual, mai ales la cuplurile căsătorite. Sărută mâinile, picioarele, umerii și gâtul partenerului. În felul acesta se elimină tensiunea și apare o stare de euforie, ce îl face pe partener să uite de inhibiții.


Are beneficii pentru sănătate

Mai multe studii arată că sărutul îți dă o stare de bine. În timpul unui sărut, senzațiile de durere sunt înlocuite cu endorfine, substanțe cu efect analgezic și care induc starea de bine. Asta înseamnă că un sărut te poate scăpa de durerile de cap sau de alte suferințe fizice.

INFO: Bărbații trăiesc cu până la cinci ani mai mult dacă își sărută soția zilnic înainte de a merge la serviciu, potrivit unui studiu recent.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.