Здоровье и красота
1025

Cele mai rele mezeluri pentru copii


Consumate ocazional, deci nu în fiecare dimineață, mezelurile nu dăunează atât de rău. Însă, dacă obișnuiți să vă hrăniți copiii cu mezeluri, iată cele mai rele mezeluri pentru copii de care să vă feriți

Mulți părinți cred că mezelurile fac parte din alimentația de bază și absolut necesară a unui copil. Lucrurile nu stau chiar așa, mai ales că oamenii au trăit multă vreme fără mezeluri. Nu de puține ori se întâmplă ca cei mici să facă diverse bubițe pe piele, fără să știm cauza. O cauză poate fi consumul regulat de mezeluri.

Consumate ocazional, deci nu în fiecare dimineață, mezelurile nu dăunează atât de rău. Însă, dacă obișnuiți să vă hrăniți copiii cu mezeluri, iată cele mai rele mezeluri pentru copii de care să vă feriți.

Mezelurile conțin mulți aditivi și conservanți, asta le face atât de rezistente în timp. Fie uscate, afumate sau ușor perisabile, mezelurile pot fi periculoase pentru copii. Așadar, e bine să fiți atenți atunci când cumpărați prea des salamuri, șuncă presată, crenvurști, pateu sau cârnați.

Cele mai rele mezeluri pentru copii – mezelurile, cauza multor boli

Ceea ce conțin mezelurile nu sunt tocmai cele mai sănătoase ingrediente. Carnea dezosată mecanic este carnea care rămâne pe os după dezosare, carne de cea mai proastă calitate, care în bucătărie s-ar arunca în mod normal. Această carne este colectată de producătorii de mezeluri, făcută pastă și combinată cu alte ingrediente la fel de proaste din punct de vedere calitativ. În mezeluri se mai găsesc apoi proteine din soia, gluten, proteine din arahide și altele. Despre aceste proteine nu știm cât de nutritive sunt, mai ales că multe din ele sun modificate genetic.

Apoi, ca să reziste cât mai mult, mezelurile conțin E-uri și conservanți chimici, care sunt asociate cu deficit de atenție și hiperactivitate la copii. Ce E-uri se găsesc, de obicei, în mezelurile pentru copii: E 621 (glutamat monosodic), E316 (erithorbat de sodiu), E 262 (acetat de sodiu), E 452 (polifosfat de sodiu), E 407 (caragenan), E 250 (nitriul de sodiu).


Cele mai rele mezeluri pentru copii – mezelurile nu ajută la dezvoltarea creierului copilului

Aceste E-uri sunt responsabile pentru gustul bun al mezelurilor, deci nu carnea dă gustul, și pentru culoarea lor. Glutamatul de sodiu a fost considerat cancerigen, unul din E-uri care produce obezitate și se pare că afectează funcția creierului la șoareci. Alte E-uri se folosesc pentru colorarea alimentelor sau ca aditivi alimentari. Polifosfatul de sodiu se folosește pentru proprietate de a reține apa în produsele de carne și este în aproape toate alimentele. Acesta produce un dezechilibru la balanța calciu-fosfor din organism, iar acest lucru poate cauza dezvoltarea oaselor, inclusiv a dinților.

Printre cele mai rele mezeluri pentru copii se numără parizerul și crenvurștii. Aceste mezeluri au cel mai ridicat conținut de carne tocată mecanic, aditivi alimentari pentru reținerea apei, amidon, soia și grăsimi. Parizerul conține în proporție de 80% șorici și slănină de porc.

Crenvurștii sunt alte mezeluri, care pot cauza toxiinfecții alimentare, atunci când nu sunt păstrate cum trebuie. Culoarea și textura fragedă a acestora este dată de multe combinații de E-uri. Apoi, salamurile, șunca ieftină, kaiserul și șunca țărănească sunt alte mezeluri ce nu ar trebui consumate de copii.

Nici pateul de copii nu este întotdeauna sănătos, mai ales dacă nu re un conținut mai mare de ficat. Cel mai sigur este să faceți pateu de ficat acasă.

Cele mai rele mezeluri pentru copii – parizerul, crenvurștii și pateul, toxice pentru copii

Consumul de mezeluri la copii este asociat cu apariția obezității și bolile de inimă, precum hipertensiune arterială. Cele mai multe E-uri dau dependență, iar cele din mezeluri nu sunt o excepție. Nitriții, în cantități mari, pot împiedica sângele să mai transporta oxigen, de aici pot apărea probleme de respirație la copii. Fosfații în exces împiedică fixarea calciului în oase, lucru care este foarte dăunător copiilor, care sunt în dezvoltare.

Riscul de apariție a cancerului este mult mai ridicat atunci când se consumă mezeluri, cel puțin așa arată unele studii. Institutul American pentru Studierea Cancerului a demonstrat că mezelurile sunt produse alimentare ce cauzează cancerul colorectal. Alte studii au arătat că există un risc mai mare de deces în rândul consumatorilor ce mănâncă mai mult de 20 de grame de mezeluri pe zi.

Unii medici susțin faptul că mezelurile nu ar trebui consumate de către copiii până în 12 ani. Cel mai bine este să nu exagerăm cu consumul de mezeluri și să preferăm mai degrabă să preparăm mâncarea în casă.

via | http://www.clicksanatate.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.