Здоровье и красота
991

Trucuri pentru a scăpa de cârcei


Crampele musculare sau cârceii sunt contracții involuntare și dureroase ale mușchilor. Acestea pot apărea oricând şi pot provoca un disconfort accentuat. O crampă musculară apare brusc, astfel, muşchiul este puternic contractat şi se relaxează cu mare dificultate.

Cârceii se manifestă prin durere bruscă, spasme, senzație de mușchi încordat (contracție) sau inflamarea țesutului muscular, care poate fi vizibilă sau simțită sub piele.

De ce apar cârceii

Cele mai expuse crampelor musculare sunt persoanele active, care depun efort fizic susţinut (sportivii), cele supraponderale (kilogramele în plus apasă asupra muşchilor) şi cele care au o circulaţie sanguină deficitară.

Riscul de a suferi astfel de spasme este mare şi la vârstnici, în cazul lor fiind cauzate de atrofierea muşchilor. Şi statul îndelund pe scaun, picior peste picior, şi purtarea tocurilor înalte favorizează apariţia crampelor musculare. La gravide, cârceii apar din cauza schimbărilor hormonale specifice acestei perioade.
Crampele nu necesită tratament specific, însă dacă apar fecvent şi sunt dureroase, este nevoie de consult medical. În unele cazuri, ele pot ascunde boli neurologice, insuficienţă circulatorie periferică sau dezechilibre hormonale.

Totodată, cârceii sunt provocați deseori de lipsa de potasiu din organism și poate rezulta dintr-un dezechilibru electrolitic.


Iată la ce trucuri poți apela pentru a scăpa rapid de cârcei!

Trucuri pentru a scăpa de cârcei — comprese calde sau reci

Imediat după apariţia unei crampe, este necesară oprirea activităţii. Muşchiul contractat trebuie masat până la dispariţia disconfortului. Dacă muşchiul este dureros la atingere, se pot aplica unele comprese reci, care vor ajuta la relaxarea acestuia, iar pentru detensionarea muşchiului se pot pune comprese calde, care ajută la restabilirea circulaţiei sanguine în zona afectată.

Pentru prevenirea cârceilor pe timpul nopţii, se pot face, înainte de culcare, câteva exerciţii de întindere a gambelor, o baie caldă şi masarea cu uleiuri esenţiale a membrele inferioare.

Trucuri pentru a scăpa de cârcei — băi calde cu săruri de magneziu

O altă soluție este să faci un duș sau o baie caldă în care poți adăuga săruri de baie cu magneziu (sarea roz de Himalaya).

Trucuri pentru a scăpa de cârcei — suplimente de folos

Este recomandat să suplimentezi prin dietă aportul de magneziu și potasiu. Surse bune ar fi: pâinea și cerealele integrale, nucile, fasolea, legumele și fructele (în special bananele și portocalele). Nu omite nici produsele lactate, care îți vor furniza calciul de care ai nevoie. Dacă ți se întâmplă să ai crampe musculare atunci când faci exerciții fizice, bea cel puțin două pahare cu apă cu două ore înainte să faci efort, după care nu mai bei nimic.

Există, de asemenea, în farmacii suplimente alimentare destinate prevenirii cârceilor, sub formă de comprimate sau de pulbere efervescentă. Acestea conţin magneziu, potasiu (necesare pentru menţinerea echilibrului electroliţilor), vitamina E şi cele din complexul B, indicate pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi a activităţii celulare.

Trucuri pentru a scăpa de cârcei — ceai de zmeur

Frunzele de zmeur sunt un remediu natural recomandat pentru prevenirea crampelor musculare, ajutând la relaxarea muşchilor şi împiedicarea contracțiilor involuntare ale acestora.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.