Здоровье и красота
674

Oamenii de știință au găsit cauza îmbătrânirii pielii


Oamenii de știință de la Universitatea din Newcastle, în Marea Britanie, au descoperit o enzimă care este responsabilă de sănătatea pielii.

”Complexul mitocondrial II” este o enzimă care nu mai funcționează corect odată ce oamenii îmbătrânesc. Se găsește în bateriile celulelor, în mitocondrii, și este crucială pentru menținerea unei pieli suple și fine.

Cercetătorii susțin că acum pot crea produse cosmetice care să stimuleze activitatea acestei enzime și să îi redea vitalitatea.

”Când corpurile noastre îmbătrânesc și bateriile din celulele noastre se sting, bio-energia scade, iar radicalii liberi, care sunt dăunători, cresc”, a spus profesorul Mark Birch-Machin, care a condus studiul, citat de The Telegraph.

”Cercetarea noastră arată că pielea umană, odată cu înaintarea în vârstă, prezintă o scădere a activităților enzimelor metabolice din bateriile celulelor. Acum avem o țintă precisă pentru dezvoltarea unor tratamente anti-îmbătrânire. Tratamentele pot fi apoi extinse de la piele la alte părți ale corpului”, a adăugat omul de știință.

Cercetătorii și-au publicat descoperirile în Journal of Investigative Dermatology.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.