Здоровье и красота
768

Cum poate afecta excesul de greutate memoria


Faptul că o persoană este supraponderală sau obeză nu are efecte doar asupra sănătății fizice, ci și a celei psihice, potrivit unei cercetări realizate recent.

Mai exact, specialiștii sunt de părere că persoanele care au exces de greutate tind să aibă mai multe tulburări de memorie ca urmare a asocierii directe între indicele mare de masă corporală și probleme de concentrare, de memorare.

Cercetărorii sunt de părere că acestora le este mult mai dificil să-și amintească numele unor persoane pe care le-au cunoscut, date legate de anumite evenimente sau acțiuni pe care le-au făcut.

Explicația oamenilor de știință este una simplă: exacesul de greutate, problemă tot mai des întâlnită atât în rândul copiilor, al adulților și al vârstnicilor, poate influența structura, dar și modul în care funcționează creierul.

În cadrul studiului, specialiștii de la Universitatea Cambridge au testat 50 de participanți, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care aveau indicele de masă corporală cuprins între 18 și 51 (între 18 și 25 este considerat normal, între 25 și 30 specific persoanelor supraponderale, iar peste 30 pentru obezitate).

După ce au fost supuși și la mai multe teste de memorie, cercetătorii au ajuns la concluzia că voluntarii care aveau indicele de masă corporală mai ridicat erau și cei care au obținut rezultate mai mici la evaluări.

„Nu putem spune că persoanele supraponderale sunt neapărat și mai uituce, ci doar că există o legătură directă între excesul mai mare de greutate și problemele de memorie“, a afirmat Lucy Cheke, autorul cercetării și profesor în cadrul Universității Cambridge.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.