Здоровье и красота
836

Reguli de igienă care împiedică răspândirea gripei


Specialiştii avertizează că numărul persoanelor afectate grav este în creştere. De aceea, trebuie să cunoşti şi să respecţi măsurile de prevenţie.

Pentru a te feri de gripă este bine să urmezi câteva reguli simple de igienă:

1. Folosește șervețele de hârtie! Când strănuți sau tușești, acoperă-ți nasul și gura cu un șervețel și aruncă-l imediat la gunoi!

2. Deși poate părea incomod, strănută în încheietura cotului! Strănutul în palmă trebuie evitat pentru că virusurile se transmit foarte ușor prin contact direct!

3. Spală-te pe mâini cât mai des cu apă caldă și săpun! Evită cât mai mult atingerea ochilor, a nasului și a gurii și spală-te pe mâini după fiecare contact.

4. Dacă ești răcit sau ai gripă este mai bine să rămâi acasă! Astfel te vei proteja pe tine, dar și pe cei din jurul tău – colegi, părinți și bunici!

5. Mergi la medicul de familie de la primele semne de îmbolnăvire!

6. Întreabă medicul de familie despre vaccinarea antigripală, aceasta fiind considerată de către specialiţti singura metodă de prevenţie activă!

Febra foarte mare şi somnolenţa accentuată însoţită de manifestări digestive nu trebuie ignorate!

2 комментария

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.