Здоровье и красота
532

De ce apare oboseala inexplicabilă (video)


Te simți tot timpul obosit cu toate că te odihnești destul de bine noaptea? Iată câteva cauze posibile care te pot face să te simți epuizat.

1. Deshidratarea

Specialiștii atrag atenția că și deshidratarea moderată te poate face să te simți epuizat atât fizic, cât și psihic. Dacă nu te mai poți concentra și simți în permanență nevoia de a te odihni, este posibil ca organismul tău să fie deshidratat.

Ori de câte ori te simți astfel bea un pahar, două de apă, pentru a-ți ajuta organismul să își revină mai repede.


2. Medicamentele

Foarte multe medicamente dau somnolență, așadar în cazul în care te simți obosit, ia în calcul și pastilele pe care le ei. În topul listei se află antidepresivele și betablocantele folosite pentru tratarea migrenelor sau pentru scăderea presiunii arteriale.

În cazul în care ai descoperit că pastilele te fac să te simți obosit, consultă medicul pentru a-ți prescrie unele care nu au astfel de efecte adverse.


3. Antrenamentele intense

Atunci când îți lucrezi corpul într-un mod intens pe intervale lungi contribui la dereglarea concetrației de hormoni ai stresului, care pot declanșa apariția oboselii fizice și psihice.

Însă, exercițiile fizice efectuate într-un ritm moderat mențin în limite normale cortizolul, unul dintre acei hormoni ai stresului care se află în strânsă legătură cu creșterea în greutate.

4. Deficitul de fier

În cazul în care organismul nu primește în fiecare zi 18 mg de fier, acesta se străduiește să funcționeze în mod normal, ducând la apariția oboselii.

De asemenea, persoanele care au un deficit de fier pot suferi de anemie feriprivă, o afecțiune care se manifestă, în general, prin slăbiciune, oboseală, lipsa rezistenței la efort, dureri de cap, stări de amețeală, dificultăți în concentrare, tahicardie și buze crăpate.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.