Здоровье и красота
686

Curcuma- Aurul din Orient


Curcuma (turmericul), plantă originară din Asia Meridională, nu este doar un condiment (ingre­dient principal al pulberii de curry), ci şi un excelent antibiotic şi antioxidant, care îmbunătăţește digestia şi restabilește flora intestinală.

Supranumit și ,,Șofranul Orientului", condimentul a fost adus pentru prima dată în Europa de Marco Polo, asta după ce la începuturile sale era folosit drept materie primă pentru vopsit.

Curcuma este unul dintre puținele condimente folosit atât ca mirodenie cât și în tratamentul a numeroase afecțiuni — în India este apreciat de mii de ani pentru proprietățile sale curative fiind o componentă principală a medicinii ayurvedice.

Iată, așadar, ce afecțiuni poți trata cu acest condiment!

Gripă și răceală

Se fierb două grame de curcuma, două grame de ghimbir şi două grame de ardei roşu în 250 ml de lapte, timp de trei minute (nu mai mult!). Se adaugă o linguriţă de miere şi se consumă cald.

Dureri în gât

Într-un pahar cu apă călduţă se dizolvă o linguriţă de sare (de preferat de mare) şi o lin­guriţă de pulbere din curcuma. Se face gargară de cinci-şase ori pe zi, timp de minimum trei zile.


Reglează nivelul de zahăr din sânge

O jumătate de linguriţă de pulbere din curcuma se amestecă într-un pahar de apă călduţă. Se adminis­trează de trei ori pe zi, cu câteva minute înainte de masă. Durata tratamentului este de zece zile.

Anemie

O linguriţă de miere şi o jumătate de lin­guriţă de curcuma se amestecă bine. Se adminis­trează dimi­neaţa, pe stomacul gol, timp de 21 de zile.

Boli gastro-intestinale

O linguriţă de pulbere din curcuma se dizolvă într-un pahar de apă fiartă şi răcită. Se administrează câte o jumătate de pahar, de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Durata tratamentului este de zece zile, se face o pauză de două săptămâni şi se poate relua.

Hemoroizi

O linguriţă de ulei de cocos se amestecă cu o jumă­tate de linguriţă de pulbere din curcuma. Unguentul se aplică în zona afectată, seara, înainte de culcare.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.