Здоровье и красота
469

Știi ce alimente trebuie să consumi pentru a avea grijă de sănătatea inimii tale?


Majoritatea oamenilor tind să răspundă pozitiv la această întrebare, deşi puţini sunt cei care chiar ştiu în realitate care sunt produsele potrivite pentru a evita un atac de cord.
Dacă ai probleme cu hipertensiunea arterială și eşti expusă zilnic la stres, ar trebui să faci câteva schimbări mici, dar esenţiale, în obiceiurile alimentare și să practici mai des sport, iar asta te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit generală.

Iată aici o listă de alimente pe care ar trebui să le consumi zilnic, pentru a te bucura de beneficiile lor uimitoare și, de asemenea, pentru a reduce riscul apariţiei de boli de inimă.

Migdalele

Migdalele au grăsimi sănătoase pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta, pentru a îmbunătăţi nivelul lipidelor din sânge. Potrivit unui studiu, publicat în «Circulation», pacienţii cu un indice de hiperlipidemie, care au consumat migdale ca şi gustare zilnică, au redus riscul apaţiei de boli coronariene, deoarece acestea oferă o combinație de proteine ​​şi fibre. Totodată, aceştia au diminuat cu siguranță nivelul colesterolului rău. Prin urmare, data viitoare când vei dori să cumperi o gustare plină de zahăr şi grăsimi, gândeşte-te de două ori.


Uleiul de peşte

Oamenii de ştiinţă au observat că eschimoşii, a căror dietă constă în principal din pește, au mai puţine atacuri de cord decât media la nivel mondial. Prin urmare, a fost făcută legătura între o dietă bogată în ulei de peşte şi un risc redus al dezvoltării de boli cardiovasculare. Somonul, macroul şi sardinele sunt bogaţi în acizi grași omega-3 și ajută la scăderea trigliceridelor, în timp ce cresc nivelul de colesterol bun. De altfel, uleiul de peşte creşte elasticitatea vaselor de sânge și subţiaza sângele.


Cerealele integrale

Cerealele integrale includ cereale simple, cum ar fi orezul brun, quinoa şi boabele de grâu. Aceste glucide esențiale îţi hrănesc corpul şi dau un impuls de energie în funcție de cât sunt de prelucrate: cu cât mai puțin, cu atât mai bine. Principalele beneficii ale cerealelor integrale sunt faptul că ​​reduc riscul de boli de inimă cu 25-30%, arterele carotide sunt mai sănătoase iar nivelul tensiunii arteriale se îmbunătăţeşte.


Avocado

Fructele de avocado sunt incredibil de nutritive şi bogate în vitamina K, C, B6 și E. Avocado conţine mai mult potasiu şi fibre decat bananele și, datorită conţinutului lor ridicat de acizi graşi monosaturaţi, poate reduce nivelul colesterolului și trigliceridelor cu până la 20%.

Afinele

Doar o ceaşcă de afine pe zi este suficient pentru a scădea tensiunea arterială și a reduce rigiditatea arterială. Afinele sunt pline de fibre, potasiu, acid folic, vitamina C, vitamina B6 și, prin urmare, vor stimula nivelul de oxid nitric, care ajută la dilatarea vaselor de sânge cu până la 69%.


Ceaiul

Orice tip de ceai este o alternativă mai bună decât sucul de portocale artificial de pe rafturile din supermarketuri. Ceaiul este bogat în antioxidanți care scad risul de a dezvolta vreo boală de inimă de până la 45%. Poți alege ceai verde, care te va ajuta nu doar să ai o inimă sănătoasă ci îţi va ţine şi trupul într-un echilibru perfect.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.