Здоровье и красота
677

Pericolele nebănuite ale temperaturilor scăzute.


„Vremea geroasă, vântul şi umezeala pot dubla riscul de infarct miocardic. La fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare riscul de infarct miocardic creşte cu 2% dar efectele frigului asupra organismului sunt accentuate atunci când se asociază factori de risc precum îmbrăcămintea necorespunzătoare, patologia cardiovasculară preexistentă sau consumul de alcool”, atrage atenția dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgenţă.

El spune că este posibilă şi instalarea «hipotermiei de apartament”, „mai frecventă la vârstnici, determinată de lipsa furnizării căldurii în sistem centralizat sau de imposibilitatea financiară de a asigura o temperatura adecvată în locuinţă şi favorizată de utilizarea medicaţiei sedative, afecţiunile neurolgice şi imobilizarea prelungită. În plus, copiii lăsaţi nesupravegheaţi în casă sau maşină pot fi afectaţi de forme severe de hipotermie datorită posibilităţilor limitate de reglare a echilibrului termic”.

Interzis la alcool!

„O menţiune specială legată de consumul de alcool: jumătate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool iar căderea în străda în frig şi umezeală face ca gravitatea acestor cazuri să creasca. Este bine să evitaţi ingestia etanolului atunci când temperaturile sunt scăzute pentru că falsa senzaţie de încălzire iniţială este asociată cu piederi importante de căldura datorită vasodilataţiei. În plus consumul de alcool duce subevaluarea pericolelor şi creşte riscul de instalare a degerăturilor şi a hipotermiei”, mai spune Tudor Ciuhodaru.

1 комментарий

avatar
холодно, даже слишком
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.