Здоровье и красота
533

Brânza poate provoca dependenţă


Brânza dă dependenţă. Asta au descoperit recent cercetătorii americani, care pretind că lactatele sunt asemănătoare drogurilor din cauza unei substanţe chimice numite cazeină. Aceasta se găseşte în produsele din lapte şi poate stimula receptorii de opioide ai creierului, care sunt responsabili pentru apariţia adicţiei, scrie Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan au dorit să descopere care sunt produsele alimentare care au un efect asemănător drogurilor. Astfel, ei au aflat că pizza este una dintre mâncărurile care dau cea mai mare dependenţă, în principal din cauza toppingului său de brânză. ”Cantitatea de grăsime pare să fie indicatorul predictiv de bază în ceea ce priveşte alimentaţia problematică, la nivel general, indiferent dacă individul experimentează simptomele dependenţei de mâncare”, a declarat Erica Schulte, una dintre autoarele studiului, pentru Mic.

Doctorul Neal Barnard, care face parte din Comitetul Fizicienilor pentru Medicină Responsabilă, susţine că substanţa numită cazeină se dezintegrează în timpul digestiei şi eliberează în organism cazomorfine, care dau o stare de plăcere şi de bine la fel ca morfina. Unii cercetători consideră că brânza are o influenţă atât de mare asupra corpului uman, încât o numesc ”cocaina din lactate”, întrucât cazomorfinele chiar dau peste cap receptorii de dopamină şi ”activează acel element de adicţie”, a spus medicul nutriţionist Cameron Wells.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.