Здоровье и красота
1663

Jocuri pentru antrenarea memoriei


Cu cât îți folosești mintea mai des, cu atât ea se dezvoltă mai mult și cresc șansele de a performa și de a avea succes pe toate planurile. Există chiar și jocuri pentru antrenarea memoriei.

Indiferent dacă îți dorești să treci cu bine de un examen sau să fii mai eficient la locul de muncă ori să nu mai fii nevoit să te întorci din drum să verifici dacă ai închis gazele, apa sau ușa, trebuie să-ți antrenezi zilnic memoria. Și poți face acest lucru într-un mod foarte plăcut. Prin joacă.

Un studiu realizat la Universitatea din Oslo, citat de blogs.nytimes.com, arată că anumite jocuri pot să îmbunătățească performanțele cognitive ale unei persoane. De exemplu, un joc de simulare al șofatului poate îmbunătăți memoria de scurtă durată și capacitatea de concentrare pe durată mai mare.

Jocul implică o atenție sporită la semne, indicații și traseu în timpul șofatului. În această situație, cercetătorii au confirmat că abilitățile dobândite printr-un astfel de joc se pot transfera și în cazul altor activități.

Lumosity, unul dintre familoasele jocuri pentru antrenarea memoriei

Unul dintre cel mai faimoase jocuri care îți antrenează mintea este Lumosity. Dezvoltat de un grup de cercetători de la Stanford University, se pare că sunt suficiente zece-cincisprezece minute de joacă pe zi, pentru a-ți simți creierul mai limpede. Alte două jocuri considerate folositoare pentru a-ți ține mintea trează sunt: «Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day» (pentru Nintendo DS) și «Brain Challenge» pentru (iPod-urile Apple). Este dovedit că aceste jocuri solicită toate părțile creierului și sunt un mod eficient de a-l exersa.

De asemenea, rebusul și integramele îți vor antrena creierul să-și amintească informații și să înțeleagă cuvinte. În același timp, cuvintele încrucișate îți vor testa și vocabularul.


Printre jocurile pentru antrenarea memoriei se regăsește și sudoku

Numește culoarea este un joc de memorie foarte eficient. Iată ce trebuie să faci: scrie în calculator cuvintele „negru, albastru, mov, roșu, galben” de mai multe ori, folosindu-te de culori diferite. Apoi rostește numele culorii cu care e scris cuvântul și nu cuvântul în sine. Repetă acest exercițiu în fiecare zi și vei simți cum memoria începe să ți se îmbunătățească. La două-trei zile este indicat să schimbi culorile. Altă formulă de culori ce poate fi folosită este: alb, roz, verde, maro, grena.

Și Sudoku este unul dintre jocurile pentru antrenarea memoriei. Memoria și logica merg mână în mână atunci când te joci acest joc, îți folosești memoria pentru a memora unde sunt numerele și îți folosești logica pentru a îți da seama unde trebuie să pui acele numere. Sudoku îți antrenează gândirea logică. Există chiar și studii știintifice care au identificat faptul că sudoku reduce riscul apariției bolii Alzheimer. Este necesar să faci un joc de sudoku în fiecare dimineața. Acest lucru o să te mențină mult mai concentrat toata ziua.

Atenție! Activitățile de “fitness” pentru memorie vor avea efectul dorit doar dacă vă antrenați în fiecare zi.

Tu cum îți menții memoria trează?

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.