Здоровье и красота
831

Ce alimente trebuie să consume vârstnicii


Alimentația este un factor-cheie în viața oricărei ființe umane. Vârstnicii trebuie să acorde o importanţă deosebită alimentaţiei. Descoperă care sunt alimentele pe care trebuie să le inlcudă mai des în alimentaţie.

Proprietățile unei diete sănătoase au o relevanță specială pentru persoanele în vârstă, ca urmare a vulnerabilității lor, apreciază Sara González, director al Grupo Adavir, grup specializat în gestionarea centrelor pentru persoane vârstnice, semnalează cotidianul spaniol ABC, citat de Agerpres.

De aceea, este esențial să se asigure o alimentație echilibrată și să se acorde atenție proporției substanțelor nutritive care o compun.

Hidrații de carbon trebuie să formeze 60% din dietă, pentru a se recupera energia consumată. Persoanele în vârstă trebuie să reducă glucidele simple, din cauza absorbției lor rapide, mărind în schimb consumul de glucide complexe, pentru că prin absorbția lor lentă fac posibilă creșterea nivelului de glucoză din sânge în mod gradual.

Grăsimile pot ajunge până la 30%. Se recomandă reducerea grăsimilor polinesaturate de origine animală (cârnați, unt, lapte integral) și creșterea cantității de grăsimi vegetale și animale mononesaturate (ulei de floarea-soarelui, de soia, de arahide și de pește gras).

Proteinele trebuie să reprezinte 15% pentru a exista un echilibru între macronutrienți. Trebuie să se combine proteinele de origine animală și cele de origine vegetală, existente în legume, cereale, orez, cartofi, paste și pâine.

Fibrele sunt primordiale în dietă pentru că previn constipația și ajută la reglarea nivelului glicemiei și colesterolului. Este bine de știut că pentru o dietă echilibrată există ca punct de referință așa-numita piramidă alimentară.


Nu putem uita importanța activității fizice moderate și necesitatea de a bea apă frecvent.

Un factor important este reprezentat de medicamentele pe care le iau persoanele în vârstă, pentru că pot provoca unele carențe. Acestea se pot acoperi, la nevoie, cu un consum mai mare de magneziu, calciu, vitamina D, fier.

Fiecare caz este unic și, de aceea, alimentația va fi oarecum diferită pentru fiecare persoană în vârstă. Ingredientul care nu poate lipsi este dragostea celor care le înconjoară.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.