Здоровье и красота
512

Creierul tau are nevoie de asparagina pentru a se dezvolta si functiona normal


Asparagina este considerata a fi un aminoacid neesential, insa asta nu inseamna ca este mai putin importanta. Oamenii de stiinta au descoperit ca o mutatie genetica recesiva care afecteaza sinteza asparaginei influenteaza negativ dezvoltarea si functionarea normala a creierului.

Cercetatorii geneticieni de la Duke Medicine si-au publicat concluziile saptamana trecuta. Studiul asupra asparaginei a inceput atunci cand doua familii diferite din Israel, ambele de origine evreiasca au avut copii cu circumferinta capului mica, cu intarzieri mari de dezvoltare si convulsii.

4 alimente care ajuta la dezvoltarea creierului copilului inca din timpul sarcinii

«Acest aminoacid neesential are diferite niveluri in interiorul si in afara sistemului nervos central, si este posibil ca in sistemul nervos central, acesta sa joace un rol critic», a spus David B. Goldstein, profesor de genetica moleculara si microbiologie si profesor de biologie la Universitatea Duke Scoala de Medicina. «Ceea ce este interesant este ca in cazul in care vom sti exact cum functioneaza, tratamentul ar putea fi suplimentarea dietei cu asparagina».

Goldstein si colegii sai au analizat variantele de gene care au fost comune in cazul celor doi copii afectati de dezvoltarea anormala a creierului si au descoperit ca mutatia legata de starea copiilor este localizata in gena care sintetizeaza asparagina.

Doua alte familii aflate in Canada au avut copii care s-au nascut cu probleme similare, iar analiza genetica a evidentiat mutatii in aceleasi gene ASN.

Investigand aceste patru cazuri, cercetatorii au descoperit ca fiecare dintre parintii din aceste familii au o trasatura recesiva rara, care, combinate, au dat nastere acestor tulburari la copii.

Goldstein a subliniat ca si alte deficiente similare in aminoacizi pot crea probleme neurologice. Acesta a sugerat ca deficientele cauzate de mutatia ASN pot fi tratate prin suplimentarea asparaginei.

Surse de asparagina

Cele mai importante surse de asparagina sunt: carnea de vita, pui, produse lactate, fructe de mare, peste, oua, sparanghel, soia, alune, nuci si cereale integrale.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.