Здоровье и красота
509

Ochii îți spun de ce boli suferi


Știai că prin simpla analizare a irisului poți afla care sunt afecțiunile de care suferi și de care nu aveai habar? Cunoscută sub numele de iridologie, testarea poate depista din timp chiar și problemele de sănătate ale căror simptome nu s-au manifestat.

Practicată încă din cele mai vechi timpuri de către chinezi, iridologia se numără printre metodele de evaluare noninvazive a sănătății, complet nedureroasă, dar și accesibilă ca preț. Având la bază analizarea amănunțită a irisului, procedura poate depista unele afecțiuni încă din stadiile incipiente, chiar dacă ele nu apar în urma altor teste medicale cunoscute.

„Irisul reprezintă o importantă zonă reflexogenă a corpului, alături de tălpi, palme, pavilionul urechii și piele. Există o legătură strânsă între starea generală a organelor și funcțiilor corpului, aspectul, textura și pigmenții irisului. Orice problemă medicală se percepe și la nivelul acestuia“, spune Rareș Simu, medic specialist imunologie clinică și alergologie, Centrul de Sănătate și Viață Armonia, București.

În ce constă procedura

Pentru analizarea irisului, medicii folosesc un dispozitiv numit iridoscop (instrument de mici dimensuni dotat cu o cameră care fotografiază bilateral irisul), iar mai apoi datele obținute sunt „citite“ pe calculator, cu ajutorul unui program special. Pacientul trebuie să stea cu spatele lipit de spătarul scaunului, cu ochii larg deschiși, timp în care se fac, pe rând, două fotografii.

„În practică, se poate observa că pe iris se află proiectată fiecare părticică a organismului nostru. Aici se găsește corespondentul fiecărui organ din corp. Când sănătatea acestuia este afectată, centrii nervoși superiori trimit comanda către nervul optic, care inserează afecțiunea pe iris într-o imagine specifică. Important de știut este că aceasta se modifică treptat, în funcție de evoluția bolii“, explică medicul Rareș Simu.


Petele de culoare de pe iris, semn de boli metabolice

Pentru a putea interpreta fotografiile realizate cu ajutorul iridoscopului, specialiștii împart irisul în mai multe cadrane, fiecare dintre ele reprezentând un anumit organ. Mai exact, irisul este asemănător cu o roată, unde spițele iau forma unor inele de culori diferite, formate din linii continue sau întrerupte.

„De exemplu, marginile superioare albicioase ale irisului semnifică apariția bolilor vaselor de sânge de la nivelul capului: hipertensiunea arterială, circulația sanguină, scleroza. În schimb, petele de culoare de pe suprafața irisului pot indica tulburări imunitare, metabolice sau alte afecțiuni“, adaugă specialistul. Pe baza indiciilor de acest fel, medicul recomandă pentru diagnosticarea problemelor de sănătate unele teste medicale, analize de sânge sau ecografii.

Se pot depista și bolile moștenite

Prin intermediul iridoscopiei poate fi stabilită nu numai starea generală de sănătate, ci și cea psihoemoţională (anxietatea, depresia). Printre problemele de sănătate care se pot depista prin intermediul procedurii se numără cele moștenite genetic, dar și dezechilibrele de la nivelul ficatului, plămânilor, rinichilor, inimii, splinei și stomacului.

„Iridologia ne poate ajuta să stabilim nivelul imunitar și să identificăm intoxicațiile din organism, dar și predispoziția pentru alergii. De asemenea, procedura ajută la depistarea cauzelor îmbolnăvirilor diverse: poliartrită, sterilitate, afecțiuni digestive, dereglări hormonale, boli neurologice, anemie“, adaugă medicul Rareș Simu.

Iridoscopia ajută medicul să determine cauza bolilor, însă scopul nu este să înlocuiască testele medicale. Cu ajutorul analizei, pacientul poate face prevenție, intervenind asupra stării de boală înainte de producerea simptomelor. Astfel pot fi îndreptate dezechilibre care printr-un tratament adecvat elimină medicamentele invazive sau chiar intervențiile chirurgicale.

Procedura este recomandată atât persoanelor bolnave, cât și celor sănătoase. Marele ei merit constă în faptul că abordează omul ca pe un întreg, identifică problemele de sănătate la nivelul tuturor organelor, prezintă starea generală a organismului și resursele acestuia pentru însănătoșire.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.