Здоровье и красота
661

Beneficiile dietei hiperproteice


Ca şi renunţatul la fumat sau adoptarea unui stil de viaţă bazat pe exerciţii fizice, dieta hipercalorică joacă şi ea un rol extrem de important în prevenirea acidentelor cardiovasculare.
O nouă cercetare relevă faptul că o dietă bogată în proteine ​​reduce tensiunea arterială și rigiditatea arterială. În plus, atunci când vrei să slăbeşti, trebuie să creşti aportul de proteine, asta însemnând un consum ridicat de carne de pui, pește, shake-uri sau batoane proteice.

Cercetătorii de la Universitatea din Anglia (UEA) au investigat efectul mai multor aminoacizi asupra sănătăţii cardiovasculare la aproape 2.000 de femei, cu un indice de masă corporală normal. Ei au vrut să afle care proteină, cea animală sau vegetală, este mai benefică.


Rolul proteinelor vegetale şi animale

Creșterea aportului de alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, peştele, lactatele, fasolea, lintea, broccoli și spanacul ar putea fi o modalitate importantă de a reduce riscul de boli cardiovasculare la oameni, susţine cercetatorul Amy Jennings, de la Norwich Medical School UEA.

Oamenii de ştiinţă au studiat șapte aminoacizi — arginină, cisteină, acidul glutamic, glicină, histidină, leucină și tirozină — şi au constatat că tensiunea arterială şi rigiditatea arterială scad atunci când consumul acestor aminoacizi creşte. Totuşi, un aport mai mare de proteine vegetale a fost asociat cu scăderea tensiunii arteriale, în timp ce un nivel mai ridicat de proteine ​​animale a dus la micşorarea rigidităţii arteriale.

Introducerea proteinelor în alimentaţie, la fel de importantă ca renunţatul la fumat

Cu adevărat surprinzător este faptul că aportul de aminoacizi are un efect la fel de important asupra tensiunii arteriale ca şi eliminarea celor mai importanţi factori de risc, cum ar fi consumul de sare şi consumul de alcool. În ceea ce priveşte rigiditatea arterială, asocierea a fost similară cu renunţatul la fumat.

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care să includă consumul de carne, pește, produse lactate, precum și alte surse de proteine ​​poate fi o modalitate bună de a reduce hipertensiunea arterială — unul dintre cei mai puternici factori care influenţează dezvoltarea de boli cardiovasculare.

Un regim hiperproteic poate conţine 75 de grame de friptură de pui, 100 de grame de file somon şi 2 pahare de 250 ml lapte zilnic.

via | http://www.clickpentrufemei.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.