Здоровье и красота
756

Cel mai mare mit legat de suplimentele pe bază de omega-3 a fost demontat


Un studiu al Institutului Naţional al Sănătăţii din SUA, realizat în decursul a cinci ani, sugerează că suplimentele pe bază de omega-3 nu au efecte asupra declinului cognitiv. Analiza contrazice astfel teoriile vehiculate de o parte a comunităţii medicale.

Studiul citat de upi.com este al doilea într-o lună care pune la îndoială eficienţa suplimentelor omega-3, ca parte a tratamentelor medicale. Suplimentele reprezintă o versiune concentrată a uleiurilor de peşte — care se regăsesc în mod natural în peşte şi algele marine.

«Contrar credinţei populare, nu am sesizat un beneficiu al suplimentelor omega-3, care să combată declinul cognitiv», a declarat Dr. Emily Chew, director-adjunct al Diviziei de Aplicaţii Clinice şi Epidemiologie din cadrul NIH (National Eye Institute).

Cercetătorii au analizat peste 4.000 de pacienţi între 2006 şi 2012, ca parte a unui studiu denumit Age-Related Eye Disease Study 2. Vârsta medie a acestor persoane a fost de 72 de ani şi 58% au fost femei.

Dincolo de examenele oftalmologice, aceştia au participat la teste cognitive, la fiecare doi ani. Testele împărţite în opt etape au fost realizate astfel încât să măsoare imediat nivelul de memorie, atenţie şi viteza de procesare a informaţiilor.

Participanţii au fost împărţiţi în 4 grupuri: unul a primit omega-3, altul luteină şi zeaxantină, care se regăsesc în legumele verzi. Un al treilea grup a primit atât omega-3, cât şi luteină şi zeaxantină. În fine, ultimul grup a fost «tratat» cu un placebo.

De-a lungul desfăşurării studiului, publicat de Journal of the American Medical Association, toţi participanţii au experimentat un nivel de declin cognitiv. Cercetătorii au descoperit că suplimentele nu au făcut diferenţa.

Acest studiu NIH survine după un altul, realizat de University of Pennsylvania, care nu a găsit dovezi ce să susţină beneficiile suplimentelor pe bază de ulei de peşte.

Cercetătorii au sugerat că motivul ineficienţei ar avea legătură cu diferenţele moleculare între uleiurile de peşte din peşte şi cele concentrate în suplimentele de la farmacie.

1 комментарий

avatar
Pe sanatatea omului sefaccele mai mari afaceri
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.