Здоровье и красота
976

Ritualuri de frumusețe din jurul lumii


Frumusețea reprezintă un subiect nemuritor și de maxim interes pentru femeile din întreaga lume. Nici nu e de mirare că, pe cât de vastă este aria frumuseții, pe atât de numeroase și variate sunt ritualurile de frumusețe ale femeilor din lumea întreagă.

În cele ce urmează, îți vom prezenta cele mai interesante ritualuri de frumusețe din jurul lumii, pe care le poți adopta chiar și tu!

Ritualuri de frumusețe din jurul lumii — Franța

Franțuzoaicele au un adevărat cult atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, iar acest lucru nu are nici o legătură cu brand-ul de cosmetice folosit. Ele nu se abat sub nici o formă de rutina zilnică de îngrijire a pielii: nu se culcă niciodată fără să se demachieze și fără să aplice o cremă hidratantă.


Ritualuri de frumusețe din jurul lumii — Spania

Femeile din Spania folosesc feliile de cartof pentru atenuarea cearcănelor din jurul ochilor. Ele susțin că o felie curată de cartof ținută timp de zece minute sub ochi va reduce semnificativ cearcănele sau inesteticele pungile de sub ochi.

Ritualuri de frumusețe din jurul lumii — Suedia

Femeile din Suedia cred cu tărie în puterea binefăcătoare a aburului, mai ales că suedezii sunt recunoscuți pentru dragostea lor pentru ritualul saunei.

Suedezele folosesc aburul pentru a-și curăța în profunzime tenul și pentru a-l detoxifia.

Ritualuri de frumusețe din jurul lumii — Japonia

Japonezele sunt renumite pentru pielea lor fără de cusur, ca de porțelan, pe care multe dintre noi ne-am dori-o. Care să fie însă secretul lor?

Nu se expun la soare! Se știe, de altfel, că soarele este una dintre principalele cauze de îmbătrânire prematură a pielii.


Ritualuri de frumusețe din jurul lumii — Grecia

Nu mai este nici un secret faptul că dieta tradițională mediteraneană are multiple beneficii pentru sănătate. Aceasta este formată din multe legume, pește și grăsimi sănătoase, precum și nelipsitul ulei de măsline.

Pe lângă faptul că un astfel de regim ține la distanță afecțiunile cardiace, cancerul și alte boli cronice, dieta mediteraneană are efecte pozitive vizile atât în interior, cât și la exterior.


Ritualuri de frumusețe din jurul lumii — India

Nici nu e de mirare faptul că indiencele au un păr sănătos și cu aspect atât de mătăsos! Pentru îngrijirea părului, ele folosesc ulei de cocos, ulei de migdale sau ulei de susan, o dată pe săptămână, pentru o hidratare intensă a firului de păr.

Ritualuri de frumusețe din jurul lumii — Egipt

Femeile egiptene obișnuiesc să facă des băi în lapte, întocmai Cleopatrei. Astfel, laptele conține acid lactic care are proprietăți exfoliante, ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a impurităților de la suprafața pielii. Pe lânga acidul lactic, în lapte se mai regăsesc și o mulțime de grăsimi bune, vitamina A, B12 și D, dar și zinc și calciu, care contribuie la o mai mare luminozitate a pielii.

Îți recomandăm să folosești lapte gras sau lapte praf, acestea fiind mai bogate în nutrienți decât laptele degresat. Adaugă două căni de lapte în apa de baie, o cană de miere, câteva picături din uleiul esențial preferat și gata răsfățul!

via | http://www.clicksanatate.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.