Здоровье и красота
703

Uleiul care îţi repară părul deteriorat după concediu


Soarele, apa sărată şi clorul de la piscină sunt vinovate pentru aspectul tern şi lipsit de strălucire al părului după vacanţa de vară.
Iar ca să remediezi structura firului, tratamentul cu ulei cald este cea mai bună soluţie. Iată cum să-l faci:


Uleiul de cocos

Este unul dintre cele mai hidratante uleiuri naturale pentru părul tău. Este de fapt un unt, dar care la temperatura camerei se topeşte şi devine un ulei parfumat, ideal pentru a hidrata intens firul de păr. Încălzeşte o ceaşcă cu ulei de cocos pe baie de apă. Pune uleiul într-un vas mic din metal sau ceramică, pe care să-l aşezi la rândul său într-o crăticioară în care ai pus puţină apă. Uleiul se va încălzi astfel treptat, fără să se ardă. După ce s-a încălzit la o temperatură suportabilă, astfel încât să poţi ţine degetul în el fără să te frigă, opreşte focul şi aplică uleiul pe păr, începând de la rădăcină. Masează bine şi înfăşoară-ţi un prosop pe cap. Lasă uleiul să acţioneze timp de o oră, apoi spală-te.


Uleiul de măsline infuzat cu rozmarin

Rozmarinul are un efect antibacterian, fiind foarte eficient în tratarea problemelor scalpului, precum mătreaţa sau iritaţiile, care pot apărea de obicei după concediu, din cauza apei sărate sau a celei clorinate, din piscine. Uleiul de măsline, în schimb, este puternic hidratant datorită conţinutului ridicat de vitamina E. Într-o ceaşcă cu ulei de măsline adaugă o crenguţă proaspătă de rozmarin tocată mărunt şi încălzeşte uleiul la bain marie, urmând paşii prezentaţi mai sus. Strecoară apoi uleiul şi aplică-l pe păr, insistând asupra scalpului. Înfăşoară-ţi părul cu un prosop şi lasă să acţioneze timp de o oră, apoi spală-te pe cap. Poţi înlocui rozmarinul proaspăt cu câteva picături de ulei esenţial de rozmarin pe care să le adaugi în uleiul de măsline.


Uleiul de avocado şi ulei din seminţe de morcov

Uleiul de avocado este alegerea ideală pentru a reda strălucirea părului uscat şi deteriorat după concediu. Iar uleiul din seminţe de morcov este deosebit de nutritiv, fiind excelent pentru a stimula creşterea şi regenerarea părului. Adaugă într-o jumătate de ceaşcă cu ulei de avocado presat la rece câteva picături de ulei din seminţe de morcov, pe care îl poţi cumpăra din farmacii sau magazinele cu produse naturiste. Încălzeşte uleiurile pe baia de apă şi aplică apoi pe păr. Lasă să acţioneze cel puţin o oră, apoi spală-te pe cap.

Adaptează cantitatea de ulei folosită în funcţie de lungimea părului tău. Iar dacă vrei ca tratamentul să fie şi mai eficient, lasă uleiurile să acţioneze pe timpul nopţii, folosind o cască specială pentru duş sau o eşarfă mai veche pentru a-ţi proteja perna de ulei.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.