Здоровье и красота
796

Optați pentru o salată din legume proaspeteSpecialiștii sunt de părere că ar trebui să consumăm din ce în ce mai multe fructe și legume proaspete și să renuntăm la glucidele procesate industrial, la carbohidrați și la carnurile grase. Doar dacă dieta noastră zilnică va avea produse bogate în vitamine, efectele benefice se vor răsfrînge și asupra organismului. Persoanele care consumă în mod regulat salată, pe care o combină și cu alte legume crude, au deja în organism un nivel crescut al antioxidanților (vitamina C, vitamina E, acid folic, licopen, alfa și beta caroteni), substanțe care pot neutraliza acțiunea agresivă a speciilor reactive de oxigen, precum și a unor toxine exogene și radicalilor liberi, responsabili de îmbatranirea precoce a organismului, de distrugeri tisulare și de încapacitatea de regenerare a acestora.


Specialiștii au observat de foarte mulți ani că există o legătură între dietă și riscul apariției unor boli cu potential grav, cum ar fi afecțiunile cardiace, neurologice sau chiar cancer. Un studiu recent publicat al cercetătorilor din Statele Unite a demonstrat faptul că persoanele cu o dietă bogată în fructe și legume au un risc semnificativ mai redus de a se confrunta cu neoplazii ale regiunii cervicale (cap și gît), observația extinzandu-se chiar și asupra celor care fumează sau consumă alcool.
Din acest motiv se pare că o astfel de alimentație nu doar previne, dar poate, într-o anumită măsură, să neutralizeze o parte din efectele nocive ale unor comportamente de risc (cum sunt consumul de alcool și tutun). Pe lînga salată, există și alte legume benefice organismului, cum ar fi: mazărea, fasolea, ardeii, roșiile, mrocovii, merele, nectarinele, piersicile, prunele, perele și capsunile.
Trebuie de știut ca majoritatea salatelor sunt surse excelente pentru vitamina K, vitamina A, E și C, contin fitonutrienți și carotenoizi (luteina, beta caroten si zeaxantina), fier, magneziu și potasiu dar și flavonoizi.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.