Здоровье и красота
812

Cum acoperi o arsură de soare


Ştim toate mult prea bine că protejarea pielii împotriva soarelui este un MUST (atât din motive de sănătate, cât şi estetice), însă accidentele se pot întâmpla oricui. Dacă s-a întâmplat să îţi arzi accidental pielea la soare, iată cum trebuie să procedezi în continuare:

Pentru a calma pielea:

>> Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a începe rapid procesul de reparare a pielii este să o hidratezi cât mai bine!

Varianta ideală este un gel after sun cu Aloe Vera, însă dacă nu ai unul la îndemână, o loţiune sau cremă hidratantă este în regulă. Fereşte-te de variantele care conţin parfum, deoarece acesta este iritant pentru piele. Poţi de asemenea plusa cu o batistă umedă poziţionată peste faţă (o poţi umezi cu apă rece sau cu lapte).


Pentru a camufla arsura:

>> Produsul ideal pentru a contracara roşeaţa este un concealer verde, însă dacă nu ai unul la îndemână, te poţi folosi de fondul de ten ori de concealerul tău normal.

>> Evită să acoperi faţa cu un strat gros de fond de ten. Nu numai că nu va lăsa pielea să respire, cauzând şi mai multă iritaţie, ci va şi scoate în evidenţă arsura şi diferenţa de culoare. În schimb, amestecă un strop de fond de ten cu nişte cremă hidratantă, pentru un nivel mediu de acoperire.

>> Dacă ai adormit la soare cu ochelarii pe faţă, uniformizează nuanţa tenului cu nişte pudră bronzantă, aplicată cu o pensulă groasă de jur împrejurul ochilor. Procedează la fel în cazul gâtului şi al decolteului, pentru a simula o culoare uniformă.

>> În cazul în care arsura este extrem de puternică, poţi folosi un fond de ten într-un ton mai închis pentru a uniformiza culoarea. Din nou, amestecă-l cu cremă hidratantă înainte de a-l aplica pe faţă.

>> Evită să aplici pe faţă orice produs care conţine alcool (parfum, diverse loţiuni).

>> Asigură-te că foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară pentru a evită să îţi arzi pielea şi mai mult.

via | http://www.one.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.