Здоровье и красота
1007

Părerea oamenilor de ştiinţă. De ce este bine să ne uităm pe internet la videoclipuri cu pisici.


Videoclipurile cu pisici pe care le urmărim pe internet pot oferi beneficii de sănătate semnificative, potrivit unui nou studiu.


Persoanele care urmăresc online videoclipuri cu pisici, precum cele cu Grumpy Cat, Colonel Meow sau Lil Bub, se energizează, sunt mai pozitive şi au un nivel mai mic de sentimente negative, potrivit cercetătoarei Jessica Gall Myrick de la Universitatea Indiana din Bloomington.


«Unii oameni pot fi de părere că vizionarea videoclipurilor cu pisici de pe internet nu este un subiect destul de serios pentru o cercetare academică, dar adevărul este că acesta este unul dintre cele mai populare moduri de a utiliza internetul în zilele noastre», explică Myrick.

Cercetarea s-a bazat pe rezultatele unui sondaj realizat în urma a circa 7.000 de vizualizări de videoclipuri cu pisici. Cei care au participat la sondaj au răspuns la diferite întrebări legate de obiceiurile lor de a urmări astfel de videoclipuri pe o varietate de site-uri, cele mai populare dovedindu-se YouTube, Facebook şi I can has cheezburger.

Rezultatele au fost extrem de pozitive. Participanţii au spus că se simt mai energizaţi şi mai pozitivi după ce se uită la materiale online legate de pisici. Ei au raportat, totodată, mai puţine emoţii negative, inclusiv anxietate, enervare sau tristeţe. Mulţi dintre respondenţi au spus, de asemenea, că se uită la videoclipuri cu pisici la muncă sau în timp ce învaţă, iar Myrick a descoperit că plăcerea pe care o simţeau aceştia urmărind clipurile depăşea orice sentiment de vină pe care ei l-ar fi avut pentru că procrastinau.


În urma sondajul, cercetătoarea a putut face şi profillul persoanelor pasionate de aceste videoclipuri. Ea a descoperit că doar 36% dintre participanţi se considerau persoane care iubesc pisicile. Cei mai mulţi declarau că iubesc atât pisicile, cât şi câinii. Cu toate acestea, cei care deţineau o pisică erau mai dispuşi să se uite pe internet la astfel de clipuri. Totodată, persoanele care afirmau că sunt agreabile sau timide erau şi ele mai dispuse să privească felinele pe internet.

via | http://www.descopera.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.