Здоровье и красота
898

Beneficiile consumului de căpşune pentru sănătate


Consumul de căpşuni, arată mai multe studii, întăreşte organsimul şi-l ajută să lupte sau să ţină departe mai multe afecţiuni.

Există studii care arată faptul că sunt numeroase beneficii ale consumului de căpşuni pentru cei care au suferit de intoxicaţii. Pe lista de beneficii ale consumului de căpşuni este şi faptul că ajută la eliminarea substanţelor nocive din organism. De asemenea, îi poate ajuta pe fumătorii care renunţă la acest viciu, întrucât consumul de căpşuni ajută organismul să se refacă şi să înlăture dependenţa de nicotină. Consumul de căpşuni aduce beneficii şi pentru cei care au consumat alcool, întrucât ar proteja stomacul de inflamaţii şi alte infecţii virale.

Consumul de căpşuni aduce şi un aport de fibre organismului, care ajută la reducerea nivelului de coletesterol şi trigliceride şi previne bolile de inimă. Căpşunile au şi un mare conţinut de antioxidanţi, la fel ca broccoli sau varza. Consumul de căpşuni ajută şi la tratarea anemiei, ţine departe astenia şi insomnia, tonifică şi vitaminiează organsimul. Beneficiile consumului de căpşuni. Ameliorează durerile de articulaţii Există studii în urma cărora s-a ajuns la ideea că un consum moderat de căpşuni ajută la echilibrarea zahărului în sânge şi e de ajutor pentru cei care suferă de diabet. Mai exact, acest rezultat este dat de faptul că aceste fructe au un conţinut de polifenoli, care ajută la echilibrarea zahărului din sânge. Cercetătorii de la Harvard au ajuns la concluzia că un consum moderat de căpşuni în combinaţie cu alte fructe îi ajută pe cei care au dureri reumatice. De asemenea, consumul de căpşuni ameliorează durerile articulaţiilor. Aceleaşi cercetări au scos la iveală faptul că au efect antiinflamator şi cresc capacitatea organismului de a elimina acid uric şi elimină crizele de gută. Mai mult, consumul de căpşuni vă poate ajuta şi în cura de slăbire. Sunt foarte săţioase, stimulează metabolismul şi creşsc capacitatea de ardere a grăsimilor. În ceea ce priveşte efectele nedorite care pot apărea din cauza consumului de căpşuni, în unele cazuri s-au constatat alergii. Nu sunt recomandate copiilor sub 4 ani şi nici celor care au intoleranţă la aspirină, întrucât conţin acid acetilsalicilic.

via | ://adev.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.