Здоровье и красота
481

3 alimente care te ajuta sa reduci colesterolul


Ce este colesterolul?

Colesterolul este o substanta grasa ce se afla in fiecare celula a corpului. Colesterolul este utilizat la formarea membranei celulelor, ajuta la digestie, produce vitamina D si este util la producerea hormonilor precum estrogenul si testosteronul.

Colesterolul este cunoscut sub doua forme, HDL- colesterol bun deoarece ajuta la inlaturarea colesterolului rau din artere catre ficat unde este descompus si in cele din urma paraseste corpul. Deci nu tot colesterolul este rau!

A doua forma de colesterol este LDL care este privit ca fiind colesterol rau, deoarece cantitati mari de LDL pot accelera cresterea de placi pe peretii vaselor de sange. Aceasta acumulare poate cauza blocaje si infarct sau coagulare (cheaguri de sange).

Iata trei alimente care pot reduce colesterolul


Seminte de canepa/uleiul de canepa

Adaugarea de seminte de canepa meselor tale poate fi extrem de benefica pentru mentinerea sub control a colesterolului. Semintele de canepa sunt o excelenta sursa de acizi grasi esentiali (grasimi bune) pe care corpul tau nu ii produce, deci este important sa mananci alimente care le contin. Acesti acizi grasi esentiali ajuta la reducerea nivelului de grasimi nesanatoase si previn acumularea placii din artere.

Ulei din nuca de cocos

Uleiul din nuca de cocos este plin de grasimi saturate, care in trecut erau considerate un lucru rau pentru corpul nostru. Acum stim cat de nesanatoasa poate de fapt sa fie o dieta fara grasimi. Grasimea saturata din uleiul din nuca de cocos poate ajuta la sporirea cantitatii de colesterol bun si il poate diminua pe cel rau. In plus, nuca de cocos este o uimitoare sursa de combustibil pentru a te mentine energizat de-a lungul intregii zile!


Nucile

Nucile sunt unele dintre cele mai hranitoare fructe cu coaja tare. Ele contin acizi grasi omega-3, care pot ajuta la sporirea colesterolului bun (HDL) prin incetinirea cresterii placii din artere si pot preveni formarea de cheaguri de sange, ferindu-ne de posibile atacuri cerebrale sau de inima.

Adaugarea in alimentatie a unei cantitati consistente de alimente de origine vegetala si exercitiile fizice regulate sunt cele mai usoare modalitati de a-ti mentine sanatatea generala sub control.

via | http://viataverdeviu.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.