Здоровье и красота
896

Obezitatea, calea prin care scapi de o boala crunta?


Un studiu realizat recent pe un esantion gigant, de doua milioane de oameni, a ajuns la concluzia ca persoanele supraponderale si obeze, la varsta mijlocie, au un risc foarte mic de a se imbolnavi de dementa, avantaj care se pastreaza pentru cel putin 15 ani. La polul opus se afla cei cu greutate mica sau normala.

In cazul celor cu surplus de kilograme, riscul este cu 30% mai mic, relateaza HealthDay. Cel mai mare risc se inregistreaza in randul persoanelor cu greutate prea mica, un risc cu 34% mai mare.

Si cercetatorii care au realizat studiul au recunoscut ca rezultatele sunt surprinzatoare, a afirmat coordonatorul studiului, dr. Nawab Qizilbash, din Madrid. Mai mult, nici nu au gasit vreo explicatie a acestui fenomen.

Totusi, studiul de fata a aratat doar ca se poate face o asociere intre obezitate si riscul scazut de dementa, nu insa si o relatie de tip cauza-efect.

Specialistii avertizeaza insa ca, in ciuda rezultatului studiului, ar trebui sa ne gandim la faptul ca, daca suntem prea grasi, desi suntem protejati de dementa, s-ar putea sa nu traim foarte mult pentru a ne bucura de acest avantaj.

O sa suferi de dementa? Testul cu sase intrebari care iti ofera raspunsul

In cadrul studiului, au fost monitorizati aproape doua milioane de britanici, timp de aproape de 20 de ani. La inceperea cercetarii, varsta medie era de 55 de ani. In decurs de 15 ani, 45.500 participanti la studiu au fost diagnosticati cu dementa.

In cadrul studiului s-a mai aratat ca factori despre care se stia ca favorizeaza aparitia dementei, cum ar fi consumul de alcool si fumatul, nu au contat prea mult.

via | http://www.ziare.com

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.