Здоровье и красота
675

Produsele pentru o alimentație corectă


Toată lumea ştie că o alimentație corectă — este cheia pentru sănătate de „fier”. Nu înzădar se spune, «Suntem ceea ce mîncăm.» Iată cîteva din produsele care trebuie să fie prezente pe masa noastră.


Produse pentru o viață mai sănătoasă:
• Carnea de pui — o sursă excelentă de proteine, de origine animală, se digeră ușor. Conține puține calorii, astfel încît să puteţi mîncați în timpul dietei. Carnea de pui este un furnizor de vitamine din grupa B. Este deosebit de folositoare pentru cei care își fac griji de sistemul nervos şi cardiovascular.
• Fructele de mare — bogate în Omega-3 și Omega-6. Acești acizi ajută organismele noastre la stabilirea corectă a metabolizmului de grăsimi, protejază vasele sangvine și capilarele, ajuta organismul să facă faţă depresiei. Nutriționiștii recomandă consumul de pește de cel puţin două ori pe săptămînă.
• Hrişca – o sursa de proteine vegetale, vitaminele grupei B şi diferite minerale. Hrișca elimenă colesterol nociv, precum și toxinele. Această crupă este recomandă în alimentația celor ce suferă de difrite maladii ca — ateroscleroză, hipertensiune arterială, şi multe altele.
• Brînza de vaci — bogată în proteine de origine animalieră. O sursa de calciu necesară pentru construcția oaselor și a dinților și creșterea părului.
• Fructele de măcieş – conţine multă vitamina C, vitamina tinereței — E. Ceaiul din măcieș are proprietăţi tonice şi anti-inflamatorii.
• Merele – normalizează lucrul intestinului, sunt benefice și ajută la eliminarea rezidurilor şi toxinelor din organism.
• Tomatele — o sursă de vitamina A și E, licopen. Licopenul o substanță cu efecte antitumorale, reduce semnificativ riscul de ateroscleroză.
• Ceaiul verde — are un efect tonic foarte excelent. Conține în mari cantități antioxidanti, este un produs ce se lupta cu procesul de îmbătrînire în organismul nostru.
• Nucile — întăresc inima și ficatul. Contribuie la diminuarea stării de tensiune psihoemoțională. Folosirea nucilor întarește sitemul imun.
• Mierea de albini — pur şi simplu unică prin calitățile sale deosebite, deoarece contine peste 400 de substanțe organice. Acest lucru îi conferă o valoare terapeutică uriașă.

Iată alimentele pentru o dieta sănătoasă care ar trebui să fie prezente în meniul de fiecare zi pentru dumneavoastră.

Mult noroc!

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.