Здоровье и красота
808

Ceaiul verde

Ceaiul verde este bautura cea mai consumata din lume. Spre exemplu in Occident se bea mai degraba ceai negru, natural sau parfumat. Iar la britanici este un adevarat mod de viata. In alte tari, cei ce se tem de puterea cafelei se indreapta spre aceasta bautura mai usoara, mai putin excitanta, avind reputatia ca lipezeste mintea. De ceva ani, un ceai necunoscut pina in prezent vine in forta, precedat de o reputatie extraordinara: ceaiul verde.
Ceaiul verde este planta proaspata sau uscata fara nici un fel de fermentatie, spre deosebire de ceaiul classic care este fermentat si chiar afumat. Verde ca natura, verde cum ar trebui sa fie orice planta devarata, acest ceai “spala”, dind o mai mare zveltete. Nenumarate studii stiintifice confirma ca ceaiul verde “topeste grasimile”. Mai mult decit atit, el ne permite sa luptam impotriva colesterolului, a bolilor cardiovasculare, a infectilor urinare si chiar a cancerului. Asa ca daca am bea citeva cesti de ceai verde, am putea trece peste probleme de sanatate. Numai ca trebuie sa o cunoastem ceaiul verde are un gust mai aparte, si adesea multi se refuza de el din aceasta cauza.

De fapt, exista la fel de multe ceaiuri verzi, si adesea consumatorii sunt inselati de o publicatie zgomotoasa, cumpara un ceai care n-are nimic verde decit ambalajul, un ceai ‘colorat’, un ceai cultivat prin tratamente fitosanitare, un ceai tratat prin iradiere, un ceai stocat prost inainte de conditionare, un ceai fara gust, fara personalitate. Si, mai ales, un ceai care nu poate pretinde la o reala eficacitate terapeutica.
Este clar, ca daca doriti sa alegei un ceai verde, trebuie, sa respectati citeva reguli simple. Ceaiul trebuie sa fie de o buna ciliate, fara sa fi suferit vreun tratament chimic. Ar fi minunat daca pe ambalaj este o eticheta AB (Agricultura Biologica) sau o mentiune care atesta ca au fost cultivate fara pesticide sau conform regulior Agriculturii Biologice.
Am indragit foarte mult acest ceai, si aceasta dragoste m-a facut sa cunosc mai multe despre aceasta planta. Am cautat prin magazine si pieti, si spre marele meu regret nu am gasit ce vroiam, fiindca am avut norocul nu o data sa beau din veritabilul ceai, si stiam bine cum trebuie sa arate, si care ii este gustul. De aceea am si decis sa scriu mai multe despre ceaiul verde pentru a va impartasi informatia. Puteti sa-mi scriti ce credeti despre ceaiurile verzi, de unde faceti rost de ele, si cum va par.

1 комментарий

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.